Πώς μπορεί το στρες στη δουλειά να σας κοστίσει ακόμη και τρία χρόνια από τη ζωή σας

Πώς μπορεί το στρες στη δουλειά να σας κοστίσει ακόμη και τρία χρόνια από τη ζωή σας
Chinese businessman rubbing his temples at desk

Μπορεί η απαιτητική δουλειά να συνδέεται με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας; Σύμφωνα με το Harvard και το Stanford, ναι.

Οι εργαζόμενοι αρέσκονται στο να γκρινιάζουν για το πώς η απαιτητική τους δουλειά τους σκοτώνει. Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard και του Stanford δείχνει πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι… αλήθεια τελικά.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η The Washington Post ορισμένοι εργαζόμενοι έχασαν από έξι μήνες έως και τρία χρόνια ζωής, λόγω της απαιτητικής τους δουλειά. Πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της φυλής, του φύλου, το επίπεδο της εκπαίδευσης, του πλούτου και του τόπου κατοικίας, επηρεάζουν το προσδόκιμο επιβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα άτομα με λιγότερη εκπαίδευση είναι πιο πιθανό να έχουν σκληρές συνθήκες εργασίας κάτι που μπορεί να βάλει «εμπόδια» στη μακροζωία για τους.

Μόνο ένα 5 με 10% της θνησιμότητας όσων ανθρώπων έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο συνδέεται με τις επιβλαβείς πρακτικές στο χώρο εργασίας, σε σύγκριση με το 12-19% για εκείνους με λιγότερη εκπαίδευση, αποδεικνύει η μελέτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έλλειψη ασφάλισης υγείας συνέβαλε επίσης σε μεγάλο βαθμό στα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι, σε γενικές γραμμές οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι έχουν χάσει τα περισσότερα χρόνια εξαιτίας των συνθηκών εργασίας.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ