Πώς ο γεω-εντοπισμός αλλάζει εντελώς όσα ξέραμε για το μάρκετινγκ

Πώς ο γεω-εντοπισμός αλλάζει εντελώς όσα ξέραμε για το μάρκετινγκ

Ιδού μερικές από τις κορυφαίες τάσεις αναφορικά με τη σχέση γεω-εντοπισμού και μάρκετινγκ / διαφήμισης, τις οποίες εντοπίσαμε με τη βοήθεια του Τζιμ Κόβατς.

Ο γεω-εντοπισμός είναι η νέα λέξη-κλειδί στο μάρκετινγκ. Καθώς τα εμπορικά σήματα ανακαλύπτουν τη δύναμη της επαυξημένης πραγματικότητας που τροφοδοτεί το GPS (σκεφθείτε το Pokémon Go), βρίσκουν νέους τρόπους για να προσεγγίσουν τους πελάτες.

Για τα brands, δεν φτάνει μόνο να ξέρουν πού βρίσκεται ένας πελάτης, αλλά και πού είναι στραμμένη η προσοχή του, κι αυτό καθίσταται δυνατό από την τεχνολογία.

Ιδού μερικές από τις κορυφαίες τάσεις αναφορικά με τη σχέση γεω-εντοπισμού και μάρκετινγκ / διαφήμισης, τις οποίες εντοπίσαμε με τη βοήθεια του Τζιμ Κόβατς, αντιπροέδρου επιχειρηματικής ανάπτυξης στην CrowdOptic, μια εταιρεία τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας που έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η L’ Oreal κι η Sony.

– Events επαυξημένης πραγματικότητας

Η επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνολογία πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο παιχνίδι Pokémon Go, βασίζεται στον γεω-εντοπισμό για την προσθήκη στη φυσική πραγματικότητα πασχαλινών αυγών που μπορούν να εντοπιστούν. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία, οι υπεύθυνοι διαφήμισης μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακές εμπειρίες γύρω από ένα brand ή ένα προϊόν.

– Επαυξημένη διαφήμιση

Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη βελτίωση της εμπειρίας ενός θεατή σε σχέση με μια διαφήμιση η οποία προβάλλεται σ‘ ένα συγκεκριμένο event. Οι διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να «ζωντανέψουν» μονομιάς και να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες απ’ ό,τι οι στατικές διαφημίσεις.

– Στρωματοποίηση προσοχής

Οι διαφημιστές θέλουν να ξέρουν ποιες διαφημίσεις προσελκύουν την προσοχή, γιατί, και τι τύπους καταναλωτών προσελκύουν. Η στρωματοποίηση προσοχής μπορεί πλέον να δώσει αυτή την πληροφορία με περισσότερη λεπτομέρεια απ’ ό,τι στο παρελθόν. Χρησιμοποιώντας δεδομένα γεω-εντοπισμού που έχουν συλλεχθεί από κινητές συσκευές ή φορετή τεχνολογία, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ μπορούν να εντοπίσουν πολλά περισσότερα από τη γεωγραφική τοποθεσία του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, η στρωματοποίηση προσοχής σκιαγραφεί το πού βλέπει ο πελάτης.

– Βελτιωμένες προσφορές βάσει τοποθεσίας

Οι προσφορές βάσει τοποθεσίας δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση πρόβλεψης θα δώσουν μια νέα διάσταση στην προσωποποίηση. Αλγόριθμοι για analytics πρόβλεψης θα μπορούν να προβλέψουν την τοποθεσία ενός χρήστη, στέλνοντας έτσι μια προσφορά προτού αυτός φύγει απ’ το σπίτι ή κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.

– Νέες εμπειρίες θέασης για τον καταναλωτή

Η τεχνολογία της CrowdOptic επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πολλαπλές οπτικές σε ζωντανές εκδηλώσεις. Οι άνθρωποι μπορούν, για παράδειγμα, να βλέπουν ένα αθλητικό γεγονός από μια οπτική που προκύπτει από άλλη τοποθεσία απ’ αυτή που βρίσκονται, αποκτώντας πλέον έναν έλεγχο επί της εμπειρίας θέασης εκδηλώσεων που δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο έλεγχο που είχαν στο παρελθόν.