Πώς η BMW ωθεί τους καταναλωτές να μην οδηγούν τα δικά τους αυτοκίνητα

Πώς η BMW ωθεί τους καταναλωτές να μην οδηγούν τα δικά τους αυτοκίνητα
MUNICH, GERMANY - MARCH 07: A logo of German automaker BMW in seen during the celebration marking the 100th anniversary of BMW on March 7, 2016 in Munich, Germany. BMW began as a producer of aircraft engines in Germany during World War I, later began producing motorcycles and in 1928 its first automobiles. BMW AG is the parent company of BMW Group, which also owns the car brands Mini and Rolls-Royce. (Photo by Lennart Preiss/Getty Images)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει σε μια ακόμη ride-hailing εταιρεία.

H πολυτελής γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, BMW AG, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο επενδυτικός της βραχίονας BMW iVentures επένδυσε ένα άγνωστο ποσό στην εφαρμογή Scoop Technologies, η οποία προσφέρει την υπηρεσία carpooling (μοίρασμα ταξιδιωτικής διαδρομής) στα smartphones, με το όνομα Scoop.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή Scoop ενώνει τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στις ίδιες γειτονιές προκειμένου να χρησιμοποιούν το ίδιο μέσο για να φτάσουν στον κοινό τους προορισμό (ride-hailing). Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως φαίνεται, η κίνηση της BMW ωθεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν συνεχώς τα δικά τους αυτοκίνητα, αλλά ακόμη και να μην οδηγούν τόσο συχνά.

Έπειτα από μερικά χρόνια αβεβαιότητας για το πώς θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις των startup εταιρειών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες «αγωνίζονται» να αναπτύξουν τις εταιρείες τους προκειμένου να διατηρήσουν τις ισχυρές τους πωλήσεις.

Το Scoop είναι μια από τις πολλές επενδύσεις της BMW σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες ride-hailing. H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται ολοένα και πιο ενεργή στις συμφωνίες στον «κόσμο της κινητικότητας»: Πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία με άλλη μια υπηρεσία ride-hailing, τη Summon, η οποία μετέφερε την έδρα της από την Ινδία στο Σαν Φρανσίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη η Toyota Motor, η νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε την επένδυσή της σε ένα γίγαντα τεχνολογίας, την Uber, ενώ την ίδια ημέρα η Volkswagen AG δήλωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια στη Gett, μια μικρή ride-hailing εταιρεία.

To ίδιο και η General Motors, η οποία νωρίτερα αυτό το έτος απέκτησε μερίδιο στον ανταγωνιστή της Uber, τη Lyft προκειμένου να λανσάρει το δικό της car-sharing με το εμπορικό σήμα της Marven.

Η BMW έχει επίσης επενδύσει σε μια εταιρεία διαχείρισης λογισμικού, τη RideCell καθώς και σε μια υπηρεσία εντοπισμού στάθμευσης, τη Zirx, αλλά και στην εφαρμογή Moovit, η οποία ενημερώνει τους πελάτες της για την κινητικότητα των μέσων μεταφοράς.