Πώς η εφαρμογή διαλογισμού Calm κατάφερε να αυξήσει κατακόρυφα τα downloads εν μέσω αμερικανικών εκλογών

Πώς η εφαρμογή διαλογισμού Calm κατάφερε να αυξήσει κατακόρυφα τα downloads εν μέσω αμερικανικών εκλογών
Το Calm κατεβάστηκε περίπου 35.000 φορές στις 3 Νοεμβρίου και πάλι στις 4 Νοεμβρίου, από τον ημερήσιο μέσο όρο των 26.000 λήψεων την προηγούμενη εβδομάδα.

της Danielle Abril

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί καθηλώθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους τις περασμένες εβδομάδες καθώς άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα από μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη εκλογική μάχη. Και ενώ η χώρα περίμενε με κομμένη την ανάσα για να μάθει ποιος θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μια εφαρμογή ψυχικής ευεξίας άδραξε την ευκαιρία για να μεταδώσει ένα μήνυμα ηρεμίας στους θεατές.

Το Calm, η εφαρμογή διαλογισμού και χαλάρωσης, έγινε χορηγός του CNN, εξασφαλίζοντας περίοπτη προβολή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής κάλυψης από το δίκτυο. Το λογότυπο της εφαρμογής εμφανιζόταν στη γωνία του Key Race Alerts του CNN, το οποίο ήταν στην ουσία οποιαδήποτε στιγμή κατά την οποία το δίκτυο είχε ενημερώσεις σχετικά με τις ψήφους σε μια συγκεκριμένη πολιτεία.

Η αντίθεση δεν θα μπορούσε να ήταν πιο έντονη: Το λογότυπο του Calm στη γωνία της οθόνης, ενώ οι εκφωνητές του CNN, Wolf Blitzer και John King, σε κατάσταση που σίγουρα δεν ήταν ήρεμη.

Ούτε το CNN ούτε το Calm δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το ποσό που πληρώθηκε για τη συμφωνία. Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η χορηγία μπορεί τελικά να απέδωσε.

Το Calm κατεβάστηκε περίπου 35.000 φορές στις 3 Νοεμβρίου και πάλι στις 4 Νοεμβρίου, από τον ημερήσιο μέσο όρο των 26.000 λήψεων την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων εφαρμογών για κινητά, Sensor Tower.

Στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του στις 4 Νοεμβρίου, το Calm κατατάχθηκε ως η 65η πιο δημοφιλής εφαρμογή στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, ανεβαίνοντας 54 θέσεις από την προηγούμενη ημέρα. Έκλεισε την ημέρα στο νούμερο 83, σηματοδοτώντας την τρίτη καλύτερη ημέρα στην ιστορία της. Οι δύο φορές που το Calm είχε καλύτερη κατάταξη ήταν τον Ιούλιο μετά την κυκλοφορία μιας βραδινής ιστορίας που αφηγήθηκε ο αστέρας του One Direction, Harry Styles, και μετά από μια διαφημιστική καμπάνια στο AppLovin και το YouTube τον Οκτώβριο.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής Calm παρέχει χρονικές περιόδους διαλογισμού, ασκήσεις αναπνοής και μια ιστορία πριν τον ύπνο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια επιλογή φυσικών ήχων ή μουσικής κατά τη διάρκεια των συνεδριών του Calm. Για 69,99 δολάρια, η εφαρμογή προσφέρει πρωτότυπο περιεχόμενο, οδηγούς διαλογισμού που στοχεύουν στο στρες ή το άγχος, και περισσότερες από 120 ιστορίες πριν τον ύπνο.