Πώς η Goolge θέλει να κάνει το YouTube πιο ασφαλές

Πώς η Goolge θέλει να κάνει το YouTube πιο ασφαλές
Photo:

Η τεχνολογική εταιρεία προσπαθεί να προστατεύει τους χρήστες από τους επιτήδειους χάκερς.

O μηχανικός λογισμικού της Google, Sean Watson, και ο διευθυντής προϊόντος της εταιρείας Jon Levine δήλωσαν ότι το 97% της κίνησης του YouTube είναι πλέον προσβάσιμο μέσω του «https». Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό σημαίνει ότι το κοινωνικό μέσο έχει αποκτήσει επιπλέον ασφάλεια.

Μέσω της ασφαλούς σύνδεσης «https» καθιστάται πιο δύσκολο σε κάποιον να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητες ενός λογαριασμού στο YouTube. Παρά τη νέα αυτή αλλαγή, ορισμένα κρυπτογραφημένα βίντεο μπορούν να χακαριστούν από επιτήδειους, καθ’ ότι υπάρχουν μερικές συσκευές οι οποίες δεν υποστηρίζουν τα σύγχρονα πρωτόκολλα https.

«Με την πάροδο του χρόνου αναμένεται να καταργηθούν οι μη ασφαλής συνδέσεις προκειμένου να είναι ακόμη πιο ασφαλής η σελίδα του YouTube», δήλωσε ο Watson.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες προκειμένου να εισέλθουν στον κοινωνικό ιστότοπο ήταν ένα θέμα που απασχόλησε την ομάδα του YouTube εδώ και δυο χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες εισέρχονται στο διαδικτυακό από τα κινητά τους μέχρι και από τις τηλεοράσεις τους, συνεπώς έπρεπε να ελεγχεί εάν θα μπορούσαν αυτές οι συσκευές να “αντέξουν” τα σύγχρονα πρωτόκολλα https.

«Όλες οι ιστοσελίδες πρέπει ναπροστατεύονται από το https», συμπλήρωσε ο Watson και o Levine στη δήλωσή τους.

Τώρα που το YouTube είναι σχεδόν πλήρως κρυπτογραφημένο, η Google θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδρο της εταιρείας στην ενίσχυση της ασφάλειας των διάφορων υπηρεσιών της.