Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα… απομακρύνει τους ανήλικους από την πορνογραφία

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα… απομακρύνει τους ανήλικους από την πορνογραφία
Ρηξικέλευθη πρόταση για την προστασία των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία πρότεινε την Τρίτη νέες οδηγίες για τον έλεγχο της ηλικίας, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των παιδιών από την πρόσβαση σε πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται πρόταση για τη χρήση τεχνολογίας βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να διαπιστώνεται εάν ένας θεατής είναι σε νόμιμη ηλικία.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος της κυβέρνησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο απαιτεί από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που προβάλλουν ή δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν βλέπουν πορνογραφία στην υπηρεσία τους. Η νόμιμη ηλικία για την παρακολούθηση πορνό στη Βρετανία είναι τα 18 έτη και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά μέσο όρο, τα παιδιά βλέπουν για πρώτη φορά πορνογραφία στο διαδίκτυο στα 13 τους χρόνια, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο τη… συναντά μέχρι την ηλικία των 11 ετών και ένα στα 10 από τα 9 έτη, σύμφωνα με μελέτη.

“Ανεξάρτητα από την προσέγγισή τους, αναμένουμε από όλες τις υπηρεσίες να προσφέρουν ισχυρή προστασία στα παιδιά από το να πέσουν πάνω σε πορνογραφία και επίσης να φροντίσουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τις ελευθερίες των ενηλίκων για πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης Ofcom, Melanie Dawes, σύμφωνα με το Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή περιέγραψε την πρότασή της για την εκτίμηση της ηλικίας του προσώπου ως χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των χαρακτηριστικών του θεατή. Αυτό πιθανότατα θα απαιτούσε τη λήψη μιας selfie σε μια συσκευή και τη μεταφόρτωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: