Πως η Yahoo έβγαλε 68 εκατ. δολάρια σε δύο μέρες;

Πως η Yahoo έβγαλε 68 εκατ. δολάρια σε δύο μέρες;

Άλλη μια «νίκη» στο χρηματιστήριο για την εταιρεία.

Συνεχίζει την ανοδική «επενδυτική» της πορεία η Yahoo, βλέποντας διαρκώς τα μετοχικά της έσοδα της να εκτοξεύονται. Νέα επιτυχία της εταιρείας, τα κέρδη της από την επένδυση στην spin off εταιρεία Hortonworks, που εισήχθη στο χρηματιστήριο την Παρασκευή.

Η αγορά κινούταν στα 25 δολάρια την περασμένη Δευτέρα, τιμή αρκετά υψηλότερη από την αρχική IPO της Hortonworks  που ήταν στα 16 δολάρια. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα κέρδη της τάξεως των 68 εκατομμυρίων για τις επενδύσεις της Yahoo εντός διαστήματος δύο ημερών.

Η Yahoo κράτησε το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της Hortonworks.

Τα ποσά αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με το «επενδυτικό μπαμ» που επέφερε η πώληση μέρους των μετοχών της Alibaba που κατείχε η Yahoo μετά την πρώτη δημόσια προσφορά της κινεζικής εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις στρατηγικές της κινήσεις.

Εταιρείες που επωφελήθηκαν από την IPO της Hortonworks ήταν οι: Teradata με κεφάλαιο 7% αξίας 72 εκατ. δολαρίων, Hewlett-Packard με μετοχικό κεφάλαιο 5% αξίας 51 εκατομμυρίων και οι επενδυτές Benchmark (Peter Fenton) και Index Ventures (Mike Volpi) με ποσοστά 16% και 8% αντίστοιχα.