Πώς ήταν ο Στιβ Τζομπς ως αφεντικό; Ο Τιμ Κουκ αποκαλύπτει

Πώς ήταν ο Στιβ Τζομπς ως αφεντικό; Ο Τιμ Κουκ αποκαλύπτει

Κάποιοι δήλωσαν μάλιστα ότι πολλές ήταν οι φόρες που ήταν ένα σκληρό αφεντικό.

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, είναι ξεκάθαρος για ένα πράγμα: ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στιβ Τζομπς, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος για να εργάζεσαι μαζί του. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο (αλλά επανεμφανίστηκε την Πέμπτη), ο Κουκ δήλωσε ότι το να εργάζεται για τον Τζομπς ήταν «απελευθερωτικό». Για παράδειγμα, προσέγγιζε το πρώην αφεντικό του με μια «πολύ μεγάλη» ιδέα και αν ο Τζομπς την έβρισκε καλή, απλώς έλεγε «οκ» και επέτρεπε στον Κουκ να την πραγματοποιήσει.

«Αυτό ήταν κάτι το αποκαλυπτικό για μένα. Ότι δηλαδή μια εταιρεία θα μπορούσε να λειτουργεί έτσι, επειδή ήμουν συνηθισμένος στην ιεραρχία και γραφειοκρατία και τις μελέτες- κάτι που δυσκόλευε τις διαδικασίες στις εταιρείες- και η Apple ήταν εντελώς διαφορετική», ανέφερε στην ιστοσελίδα 9to5Mac.

Το σχόλιο του Κουκ έγινε την παραμονή της έβδομης επετείου του ως διευθύνων σύμβουλος της Apple. Ανέλαβε την εταιρεία το 2011 όταν ο Τζομπς ήταν άρρωστος και προέδρευε στην συνεχή ανάπτυξή του. Ο Τζομπς, ο οποίος πέθανε το 2011 μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, είχε τη φήμη ότι ήταν ξεκάθαρος στο πώς διηύθυνε την εταιρεία. Κάποιοι δήλωσαν μάλιστα ότι πολλές ήταν οι φόρες που ήταν ένα σκληρό αφεντικό. Ο Κουκ, όπως και πολλοί από τους τωρινούς και πρώην υπαλλήλους της Apple, τον θεωρούσαν ως μια πηγή έμπνευσης.

Ο Κουκ ήταν ένας από τους επικεφαλής που βρίσκονταν στο πλευρό του Τζομπς, και μάλιστα αποτέλεσε την προσωπική του επιλογή για να αναλάβει το «τιμόνι» της εταιρείας μετά την παραίτησή του από τη θέση του CEO και τον θάνατό του μετά από λίγο καιρό. Τα τελευταία επτά χρόνια ο Κουκ έχει αποδειχθεί ως ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος έχει αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας. Έχει επίσης ηγηθεί της Apple όταν εκείνη έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε την αξία του ενός τρισ. δολαρίων.

Δείτε ακόμη: Τιμ Κουκ: Από την Αλαμπάμα στο τιμόνι της Apple