Πώς να εκμεταλλευτείτε την ενότητα «Ποιοι είμαστε» στην ιστοσελίδα σας

Πώς να εκμεταλλευτείτε την ενότητα «Ποιοι είμαστε» στην ιστοσελίδα σας

Η συγκεκριμένη ενότητα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να αφηγηθείτε τη δική σας ιστορία και να καταστήσετε την εταιρεία σας πιο «ανθρώπινη» και προσιτή.

Ως υπεύθυνος διαδικτυακής προώθησης, έχετε πολλά εργαλεία στη διάθεσή σας για να προβάλλετε τις αξίες του εμπορικού σας σήματος και να προσελκύσετε «κλικ» στην ιστοσελίδα σας.

Όμως, μια ευκαιρία που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτη είναι η ενότητα «Ποιοι είμαστε» στην εταιρική σας ιστοσελίδα (About us στην αγγλική εκδοχή της). Ένα καλογραμμένο κείμενο στη συγκεκριμένη ενότητα μπορεί να προσθέσει αξία και να δώσει στο κοινό σας έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να ενδιαφερθεί για σας.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο λίγο κάποιες εταιρείες νοιάζονται για τη συγκεκριμένη σελίδα. Στην πραγματικότητα, η ενότητα αυτή είναι κρίσιμο στοιχείο κάθε εταιρικής ιστοσελίδας, επειδή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αφηγηθείτε την ιστορία σας και να καταστήσετε την εταιρεία σας πιο «ανθρώπινη» και προσιτή.

Μάλιστα, κάποιες φορές, η ενότητα «Ποιοι είμαστε» μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει το σύνολο της διαδικτυακής εμπειρίας του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας.

Το μυστικό είναι να επενδύσετε σε εναλλακτικό περιεχόμενο που θα κρατήσει τον χρήστη στη σελίδα για περισσότερο χρόνο. Στόχος σας είναι ο επισκέπτης να περάσει όση περισσότερη ώρα γίνεται κατανοώντας το εμπορικό σήμα σας και την εταιρική σας ταυτότητα.

Μια καλή ιδέα είναι να ανεβάσετε ένα βίντεο στη συγκεκριμένη ενότητα, με τον ιδρυτή της εταιρείας να περιγράφει την ιστορία της και την αποστολή της. Με τον τρόπο αυτό, ο επισκέπτης δεν διαβάζει τις βασικές αξίες σας αλλά τις ακούει, από έναν άλλον άνθρωπο.

Για να αγοράσεις κάτι, ως καταναλωτής, πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτόν που πουλάει το προϊόν. Προσθέτοντας ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» και προσφέροντας ένα ελκυστικό αφήγημα, αναβαθμίζετε την εμπειρία του διαδικτυακού σας επισκέπτη και θέτετε τις βάσεις για μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

Πάνω απ’ όλα, η ενότητα «Ποιοι είμαστε» σας δίνει τον χώρο να προβάλλετε το όραμα και τις αξίες σας – στοιχεί που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποτελεσματική οικοδόμηση ενός εμπορικού σήματος.