Πώς να μη κάνετε διακοπές σαν τουρίστες

Πώς να μη κάνετε διακοπές σαν τουρίστες

Επτά συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε.

Σε όλους έχει τύχει να τριγυρνάμε σε κάποια πόλη του εξωτερικού με τον χάρτη ανοιχτό και προσπαθώντας να βρούμε τον δρόμο για να στρίψουμε.

Η εικόνα αυτή φωνάζει από μακριά «τουρίστας». Κι ας είμαστε ειλικρινείς σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η «ταμπέλα». Όλοι θέλουμε να ζήσουμε σαν ντόπιοι στον τόπο που επισκεπτόμαστε και να έχουμε μοναδικές εμπειρίες.

Ας δούμε 7 λάθη που σας «εμποδίζουν» απ’ το να γίνετε «ένα» με τον τόπο.

Κουβαλάτε πολλά gadgets

Η τεχνολογία μας βοηθάει να απαθανατίσουμε όλες τις στιγμές των ταξιδιών μας ώστε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά. Αν, όμως, ζείτε με το άγχος να τραβήξετε εκατοντάδες φωτογραφίες δε θα απολαύσετε ποτέ τις στιγμές που είστε εκεί.

Δε χρειάζεστε κινητά, κάμερες, GoPro και tablets. Διαλέξτε ένα και κοιτάξτε να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται.

Φοράτε σορτς.

Τα σορτσάκια δεν είναι μια κοινή επιλογή ντυσίματος για πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές πόλεις, σύμφωνα με την Pauline Frommer, διευθύντρια σύνταξης στο Frommer.

Αν θέλετε να ζήσετε τη πόλη σαν ντόπιος, ντυθείτε σαν ντόπιος!

«Αστράφτετε»

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν φοράνε μεγάλα κοσμήματα. Αν επιλέγετε βαριά κοσμήματα στο ταξίδι σας, αυτό δείχνει πως απλά σας αρέσει η «πασαρέλα».

Σηκώνετε το χέρι σας για ταξί

Στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες όπου τα ταξί έφυγαν με τις αποσκευές στο πορτμπαγκάζ αλλά όχι και με τους επιβάτες! Προτιμήστε να πάρετε τηλέφωνο για να κλείσετε κάποιο ταξί.

Το παρακάνετε με τον ήλιο

Το μαύρισμα είναι βασική προτεραιότητα για κάποιους. Προσοχή. Ο ήλιος είναι διαφορετικός σε κάθε μεριά του πλανήτη. Υπάρχουν περιοχές όπου οι ακτίνες του ήλιου καίνε χωρίς να το καταλάβετε. Αν δε θέλετε να φύγετε με κάποιο έγκαυμα, προφυλαχτείτε.

Πηγαίνετε πολύ νωρίς για φαγητό

Ξεχάστε το μοντέλο που θέλουν όλοι να τρώνε νωρίς το βράδυ και οι Έλληνες αργά. Το ξέρατε πως και στη Βραζιλία δε τρώνε πριν τις 22.00; Προσαρμοστείτε στους «κανόνες» κάθε χώρας ακόμα κι αν πρόκειται για το φαγητό.

Δεν παραγγέλνετε εγχώρια προϊόντα

Για όσο καιρό θα λείπετε σε ταξίδι αφήστε τις συνήθειες σας. Μη ψάχνετε μακαρόνια στον κατάλογο και μη πίνετε Coca-Cola. Δοκιμάστε τη ντόπια κουζίνα και τα ποτά τους.