Πώς να οργανώσεις σωστά την εβδομάδα σου

Ιδέες για το πώς να διαχειριστείτε την παραγωγικότητα και την ενέργειά σας με ιδανικά αποτελέσματα.

Της Χριστίνας Ζάχου

Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να παραπονιόμαστε πως δεν τα έχουμε προλάβει όλα μιας και δεν φτάνει ο χρόνος. Ο χρόνος πάντα φτάνει αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα και σωστή οργάνωση.

Η δική μου καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική, αλλά από την στιγμή που αποφάσισα να οργανώσω σωστά κι έξυπνα το χρόνο μου διαπίστωσα πως μπορώ να τα προλάβω όλα. Ή σχεδόν όλα. Ανάλογα με το τι έχει προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.

Παλαιότερα έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ και στο τέλος της ημέρας έβλεπα πως δεν είχα ανταποκριθεί πλήρως σε όσα ήθελα να κάνω. Ώσπου έκανα δύο- τρεις αλλαγές μέχρι που βρήκα τη χρυσή τομή: να οργανώνω και να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου.

Τα δικά μου tips για να οργανώσεις σωστά τη βδομάδα σου:

-Ξεκινάω από το πιο σημαντικό που είναι το εβδομαδιαίο μου πλάνο. Κάθε Κυριακή απόγευμα πίνοντας ζεστό τσάι οργανώνω τη βδομάδα μου ανάλογα με τη δουλειά που έχω να κάνω. Με αυτόν τον τρόπο ξέρω πότε έχω διαθέσιμο χρόνο και πότε όχι, αλλά και πώς να κινηθώ με τις υποχρεώσεις μου. Επίσης προσέχω να μην υπέρ φορτώνω το πρόγραμμα μου. Και όταν συμβαίνει, φροντίζω την επόμενη ημέρα να έχω πιο χαλαρό πρόγραμμα.

-Κάθε βράδυ επιλέγω τα ρούχα που θα φορέσω την επόμενη ημέρα. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξυπνήσω αγχωμένη ψάχνοντας τι να φορέσω- ξέρω ήδη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr