Πώς να τρώτε υγιεινά παρά το φορτωμένο πρόγραμμα σας

Πώς να τρώτε υγιεινά παρά το φορτωμένο πρόγραμμα σας

Τι κι αν δουλεύετε 15 ώρες την ημέρα, υπάρχει τρόπος να συνδυάσετε και τα δύο!

Είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενος και να φροντίζεις τη διατροφή σου ταυτόχρονα. Όχι, όμως, όσο δύσκολο νομίζετε.

Δείτε μερικά tips ώστε να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής, παρά το γεμάτο πρόγραμμα σας.

1. Μην παραλείπετε το πρωινό

Όσο κι αν βιάζεστε το πρωί να φύγετε από το σπίτι δε πρέπει να παραλείπετε το πρώτο γεύμα της ημέρας. Μας το έλεγαν οι γονείς μας όσο ήμασταν μικροί, αλλά δε τους ακούγαμε. Είναι σημαντικό να ξεκινάμε την ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό που θα μας γεμίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Η παράλειψη του πρωινού έχει συνδεθεί με την αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, γι αυτό βάλτε το ξυπνητήρι σας 20 λεπτά νωρίτερα.

2. Μαγειρέψτε απ’ το βράδυ

Δε θα χρειαστείτε περισσότερη από μια ώρα. Μαγειρέψτε από τη προηγούμενη ημέρα ώστε να μη χρειαστεί να παραγγείλετε απ’ έξω. Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και μερικά σνακς για τις μικρές λιγούρες.

3. Επενδύστε στις σωστές τροφές

Αν δε μπορείτε να φτιάξετε σνακ στο σπίτι, ξοδέψτε χρήματα για να έχετε μικρά σνακς στο γραφείο. Μικρά και υγιεινά. Αν προσέξετε θα δείτε πως όταν πεινάτε, μπαίνετε πολύ εύκολα σε πειρασμούς. Πλέον στο συρτάρι σας θα έχετε πάντα μια μπάρα δημητριακών!

4. Να πίνετε πολλά υγρά

Είτε σας αρέσει η γεύση του, είτε όχι , το νερό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής. Προσπαθήστε να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό. Αν δε μπορείτε να πιείτε τόσο νερό την ημέρα, ρίξτε μέσα μερικές φλούδες πορτοκάλι ή δυόσμο για να δώσετε μια άλλη νότα.

5. Βρείτε τα «υγιεινά» εστιατόρια

Αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρεύετε σπίτι και επιλέγετε μετά το σχόλασμα να πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, είναι σκόπιμο να βρείτε τα «υγιεινά» εστιατόρια. Βρείτε ποια είναι εκείνα που μαγειρεύουν χωρίς πολύ λάδι ή που έχουν επιλογές φαγητού χωρίς γλουτένη.

6. Προσοχή στα λαχανικά

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά που αγοράζετε. Προτιμήστε τα φρέσκα που μπορείτε να βρείτε στα μπακάλικα ή στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και αποφύγετε τα συσκευασμένα.

7. Η ποιότητα είναι το παν

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα τρόφιμα. Γάλα, αυγά, κρέας κλπ. Τα σούπερ μάρκετ έχουν φτηνά προϊόντα, αλλά συχνά υπολείπονται σε ποιότητα.

8. Μειώστε το αλκοόλ

Αν δε μπορείτε να αντισταθείτε στο happy hour μετά το γραφείο, καλά θα κάνετε να αλλάξετε συνήθειες καθώς πρόκειται για μια συνήθεια που προσθέτει πολλές (και περιττές) θερμίδες στη διατροφή σας.