Πώς σώθηκε η Harley-Davidson;

Πώς σώθηκε η Harley-Davidson;

Η άγνωστη κίνηση της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, που κράτησε την μυθική εταιρεία μοτοσικλετών ζωντανή.

Μια επιχειρηματική συμφωνία συνάφθηκε πριν από πέντε χρόνια μεταξύ των δύο παγκοσμίου φήμης εταιρειών – τη Berkshire Hathaway του Μπάφετ και τη Harley-Davidson. Συγκεκριμένα, δόθηκε δάνειο 303.000.000 δολαρίων στην κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσικλετών για να βοηθήσει στην παροχή δανείων που παρείχε στους αγοραστές και τους εμπόρους, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές βυθίζονταν μαζί με την οικονομία. Το επιτόκιο: 15%.

Η Harley-Davidson αποπλήρωσε το δάνειο το Φεβρουάριο, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Τζον Όλιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα, ανακοινώνοντας τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Η εταιρεία πήρε το δάνειο με υψηλό επιτόκιο, είπε ο Όλιν , για να συμβάλει στη χρηματοδότηση των αγοραστών και να διατηρήσει τις γραμμές παραγωγής της και τις αντιπροσωπείες που διαχειριζόταν. Ήταν ο μόνος τρόπος, είπε. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία – η οποία ιδρύθηκε στο Ουισκόνσιν λίγο μετά τις αρχές του 20ού αιώνα – θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα και, ταυτόχρονα, να κρατήσει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς ανέπαφο.

«Ήταν η βοήθεια που χρειαζόμασταν για να ξεπεράσουμε μια δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Όλιν. Μεταξύ του 2007 και του 2009, οι πωλήσεις των κλασικών μοτοσικλετών Harley έπεσαν κατακόρυφα, μέχρι και 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι άνθρωποι είχαν πολύ λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα για αγορές, ή ακόμα και για τη βενζίνη.

Δεδομένου ότι η εταιρεία άρχισε να αναρριχάται σχεδόν από την άβυσσο, θέλησε να αποπληρώσει το υψηλότοκο δάνειο πριν τη λήξη του, αλλά η Berkshire Hathaway έκανε δύσκολο παζάρι, επιμένοντας στους πενταετείς όρους του δανείου, σύμφωνα με την Harley-Davidson. Δεν υπάρχει αμφιβολία, το δάνειο απέφερε εκατομμύρια στον Μπάφετ, ο οποίος είχε ήδη κερδίσει αστρονομικά ποσά επενδύοντας 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Goldman Sachs, καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα ακροβατούσε το φθινόπωρο του 2008.

Παρότι το δάνειο προς την Harley-Davidson ήταν επίσης ιδιαίτερα προσοδοφόρο για την Berkshire Hathaway, τράβηξε πολύ λιγότερη προσοχή από εκείνη που δόθηκε στην Goldman Sachs, η οποία ενεπλάκη σε δίκη με κατηγορίες εσωτερικής πληροφόρησης, στην οποία οι εισαγγελείς κατηγόρησαν το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Goldman, Ρατζάτ Γκούπτα, ότι βοήθησε τον ιδρυτή του επενδυτικού κεφαλαίου Ρατζ Ρατζαρατνάμ να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια ενημερώνοντας για την επικείμενη συμφωνία με την Berkshire Hathaway πριν βγει στη δημοσιότητα.

Παρά τις ανατροπές και την οικονομική ύφεση ήδη από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, και στη συνέχεια την επίθεση από ιάπωνες κατασκευαστές μοτοσικλετών στη δεκαετία του 1970 και του 1980, η Harley-Davidson γιόρτασε την 110η επέτειό της το περασμένο έτος με ανάκαμψη.

Στην πιο πρόσφατη έκθεση για τα κέρδη της, η Harley ανέφερε ότι πώλησε 57.415 μοτοσικλέτες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αυτό αύξησε το σύνολο των εσόδων της εταιρείας κατά 10%, και τα κέρδη κατά 22%.

Μεγάλο μέρος της αύξησης προήλθε από διεθνείς πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,9% έναντι του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 3%, καθώς η εταιρεία, συνηθισμένη σε πωλήσεις σε μεσήλικες άνδρες, έβαλε στο στόχαστρο γυναίκες, Αφροαμερικάνους, και ισπανόφωνους καταναλωτές.

Η εταιρεία κέρδισε αγοραστές με την κυκλοφορία νέων μοντέλων, τα οποία συνδυάζονται με τη φήμη της για το ρετρό στυλ. Μετά από ένα διάλειμμα πέντε χρόνων, έφερε πίσω το μοντέλο Low Rider – μια νέα έκδοση του αρχικού μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1977 – και άλλα μοντέλα για οδήγηση μέσα στην πόλη και για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Google: Βάζει ένα τσιτάχ στις μηχανές της! (βίντεο)

Χειροποίητα ελληνικά μακαρόνια με οπαδούς απ’ όλο τον κόσμο

Από φαρμακοποιός, ειδικός στο πουκάμισο