«Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Μητσοτάκης;»

«Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Μητσοτάκης;»
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και στελέχη του υπουργείου κατά τη διάρκεια σύσκεψης, Αθήνα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023. Ο πρωθυπουργός σήμερα επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο γερμανικός Τύπος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

«Η εκτόξευση του χρηματιστηρίου Αθηνών αποτελεί υπόδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση και αναπτύσσεται με διπλάσια ταχύτητα απ’ ό,τι η υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης», διερωτάται η Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Από τα πρόθυρα της πτώχευσης στην κορυφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει: «Το ράλι στο χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει ότι η Ελλάδα, η οποία μόλις πριν από οκτώ χρόνια διασώζονταν με πιστώσεις δισεκατομμυρίων για να αποτραπεί η χρεοκοπία, επέστρεψε. Ως προς την οικονομική ανάπτυξη η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών.

Εξυγίανε τον προϋπολογισμό και μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο μηνιαίος δείκτης οικονομικού κλίματος, που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ΙΟΒΕ, ξεπέρασε τον Ιούλιο τις 111 μονάδες. Αντιθέτως στη Γερμανία, ο συγκρίσιμος δείκτης του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες. Την ώρα που οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες, στην Ελλάδα επικρατεί ευφορία.

Τα στοιχεία αυτά τραβούν την προσοχή ολοένα και περισσότερων ξένων επενδυτών.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg 3,4 δισ. ευρώ επενδύθηκαν από το εξωτερικό σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα το πρώτο τετράμηνο του 2023. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η εισροή επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους».

Πηγή: Deutsche Welle