Πως τα παιχνίδια με κρυπτονομίσματα φέρνουν την Ασία πρώτη στη χρήση ψηφιακών assets

Πως τα παιχνίδια με κρυπτονομίσματα φέρνουν την Ασία πρώτη στη χρήση ψηφιακών assets
Representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 28, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
6 από τις 10 χώρες με την υψηλότερη αποδοχή κρυπτονομισμάτων βρίσκονται στην κεντρική, νότια Ασία και Ωκεανία.

Εν μέσω των πιέσεων που δέχονται τα κρυπτονομίσματα από τις ρυθμιστικές αρχές των μεγάλων οικονομιών, η Ασία παραμένει πρωτοπόρος της χρήση των ψηφιακών assets, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας ανάλυση blockchain Chainalysis.

Όπως σημειώνεται σχετικά, 6 από τις 10 χώρες με την υψηλότερη αποδοχή κρυπτονομισμάτων βρίσκονται στην κεντρική, νότια Ασία και Ωκεανία, με κράτη όπως η Ινδία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Την ώρα που η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων προσπαθεί να βρει βηματισμό έπειτα από την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του, η έρευνα της Chainalysis υποστηρίζει πως τα cryptos είναι μια παγκόσμια ιστορία.

Οι χώρες που ταξινομούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως «χαμηλού μεσαίου εισοδήματος» ανέκαμψαν ταχύτερα όσον αφορά την αποδοχή ή τον συνολικό όγκο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, σταθμισμένο για την αγοραστική δύναμη.

Η πλειονότητά τους κατανέμεται στην Ασία, μια περιοχή όπου καταγράφονται ποικίλες περιπτώσεις χρήσης κρυπτονομισμάτων. Η Ινδία, για παράδειγμα, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης τόσο για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν χώρα σε κεντρικά ανταλλακτήρια όπως το Binance, όσο και για τη δραστηριότητα των cryptos σε πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), τα οποία μπορεί να ποικίλλουν από ανταλλακτήρια έως εφαρμογές δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ η Chainalysis διαπίστωσε ότι τα κεντρικά ανταλλακτήρια εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κίνηση στο διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ασία, οι περιπτώσεις χρήσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Οι Φιλιππίνες εδώ και καιρό προηγούνται μεταξύ των χωρών που υιοθετούν τα κρυπτονομίσματα , σε μεγάλο βαθμό λόγω της δημοτικότητας των παιχνιδιών cryptos. Το παιχνίδι Axie Infinity που παίζει για να κερδίσει κανείς κέρδισε για πρώτη φορά προβολή στις Φιλιππίνες το 2021, πριν οι αξίες πέσουν κατακόρυφα, με πολλούς χρήστες να βασίζονται στον τίτλο ως πηγή εισοδήματος. Σύμφωνα με την Chainalysis, σχεδόν το 20% της διαδικτυακής κίνησης των Φιλιππίνων που σχετίζεται με τα cryptos πηγαίνει σε πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών και τυχερών παιχνιδιών.

Η υιοθέτηση στο Πακιστάν, αντίθετα, οδηγείται από τη διατήρηση του πλούτου ενόψει της υποτίμησης του νομίσματος, σύμφωνα με την Chainalysis, παρόλο που η εμπορία κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται επίσημα στη χώρα. Επειδή πολλές συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω παράτυπων peer-to-peer, τα ευρήματα της Chainalysis ενδέχεται να μην αποτυπώνουν την πλήρη έκταση της αγοράς στη χώρα, αν και το Πακιστάν εξακολουθεί να κατατάσσεται στην όγδοη θέση του συνολικού δείκτη.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατατάσσονται στην τέταρτη θέση του δείκτη, από την πέμπτη πέρυσι, με τη δραστηριότητα να οφείλεται τόσο στα κεντρικά ανταλλακτήρια όσο και στα DeFi. Ακριβώς πίσω ήταν η Ουκρανία, η κυβέρνηση της οποίας στράφηκε στα κρυπτονομίσματα για δωρεές κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.

Παρά την ποικιλόμορφη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, η Chainalysis προειδοποίησε ότι η αποδοχή των κρυπτονομίσματων έχει υποχωρήσει συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2022. Οι χώρες που επλήγησαν σημαντικά ήταν χαμηλού εισοδήματος όπως η Αιθιοπία, το Σουδάν και η Υεμένη, όπως και χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος (Αργεντινή, Κίνα και Ρωσία) και χώρες υψηλού εισοδήματος όπως η Βρετανία και η Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com