Πώς θα αλλάξουν τα κινητά την πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Πώς θα αλλάξουν τα κινητά την πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Οι χρήστες κοιτάνε την οθόνη των κινητών τους κατά μέσο όρο 100 φορές την ημέρα και απ' ότι φαίνεται, αυτό προσφέρει κίνητρα για ανάπτυξη.

της Μπεθ Κόουϊτ

Η φορητότητα είναι η πιο σημαντική εξέλιξη την περίοδο που διανύουμε, είπε η Κάρολιν Έβερσον, αντιπρόεδρος του διεθνούς τμήματος μάρκετινγκ του Facebook, στη διάρκεια την συνδιάσκεψης του Fortune για τις Πιο Ισχυρές Επαγγελματίες Γυναίκες.

«Προκαλεί αλλαγές», πρόσθεσε. Για όσους ακόμα δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυτή θα τους δοθεί μέσω των κινητών τους αντί για τους σταθερούς υπολογιστές.

Η Έβερσον εξήγησε ότι μόλις πριν από περίπου ένα χρόνο το αντικείμενο δραστηριότητας του Facebook άλλαξε. Η νοτιοανατολική Ασία και η Αφρική πάντα είχαν μεγαλύτερη πρόσβαση στο Facebook μέσω κινητών, αλλά το περασμένο καλοκαίρι η τάση αυτή άλλαξε και στην Ευρώπη και στην Αμερική.

«Αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό για το Facebook, καθώς οι χρήστες κοιτάνε την οθόνη των κινητών τους κατά μέσο όρο 100 φορές την ημέρα», είπε η Έβερσον. Πλέον είναι ενστικτώδες. «Είναι σα να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας! Για το είδος των υπηρεσιών που προσφέρουμε, αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για ανάπτυξη». Από εμπορική άποψη, είπε, η οθόνη του κινητού είναι πλέον η πιο σημαντική οθόνη που κοιτάζουμε.

Διαβάστε ακόμη: Η καλύτερη συμβουλή από μία «σταρ» του Facebook

Η Κίνα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης. Η Τζένιφερ Λι, οικονομική διευθύντρια της εταιρείας υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης Baidu στο Πεκίνο, είπε ότι το 80% από τους 590 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των κινητών τους. Και τον περασμένο Ιούλιο ο συνολικός χρόνος που αφιέρωσαν οι χρήστες στο διαδίκτυο από κινητά ξεπέρασε τον χρόνο που αφιέρωσαν από σταθερούς υπολογιστές κατά δύο φορές.

«Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να αναγνωρίσουν αυτή την τάση», επεσήμανε η Λι. Η Baidu προσπαθεί να ενημερώσει τους διαφημιστές πώς να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα των κινητών για να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών. «Πρέπει να τους καθοδηγήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε να σχεδιάσουν ιστότοπους περισσότερο φιλικούς προς χρήστες κινητών», πρόσθεσε.

Το μέλλον, λοιπόν, του Ίντερνετ, βρίσκεται στην οθόνη του κινητού μας…

Διαβάστε ακόμη: To Facebook ως βασική πηγή ενημέρωσης;