Πώς θα αποκτήσετε περισσότερους followers στο Instagram

Πώς θα αποκτήσετε περισσότερους followers στο Instagram
An Instagram employee takes a video using Instagram's new video function at Facebook's corporate headquarters during a media event in Menlo Park, California on June 20, 2013. AFP Photo /Josh EDELSON (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δοκιμασμένες και ακριβείς μεθόδοι για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του λογαριασμού σας στο Instagram.

Γνωρίζατε ότι το Instagram έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα;

Το ερώτημα όμως που έχουν ορισμένοι εξ αυτών είναι πώς θα αποκτήσουν περισσότερους οπαδούς σε αυτό τo διάσημο κοινωνικό μέσο. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν όσο θα ‘πρεπε με το προφίλ τους, κάτι που πρέπει να συμβαίνει καθημερινώς προκειμένου να δουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις συμβουλές με τις οποίες θα μπορέσετε να αναπτύξετε άμεσα το λογαριασμό σας στο κορυφαίο μέσο φωτογραφιών:

1. Κοινοποιήστε τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την ημέρα

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε ορατά αποτελέσματα στον λογαριασμό σας στο Instagram είναι να είστε ενεργοί στο δίκτυο. Αυτό είναι γνωστό. Το ζήτημα, όμως, είναι πόσες φορές την εβδομάδα θα πρέπει να ασχολείστε με το κοινωνικό μέσο και η σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι 95 φορές το μήνα, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές την ημέρα.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε μεγάλο κοινό, θα πρέπει να κάνετε συνεχώς δημοσιεύσεις, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Homepolish

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα διακόσμησης Homepolish, η οποία αυξάνει κατά 2.000 τους followers της καθημερινώς και δημοσιεύει μόνο δυο φορές την ημέρα.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να «αγοράσετε» τους οπαδούς σας, οι οποίοι στην τελική δεν θα συμμετέχουν στις κοινοποιήσεις σας, ενώ έχετε την ευκαιρία να τους κερδίσετε, με τη συμμετοχή σας αλλά και την έμπνευσή σας. Και μην ξεχνάτε! Τα θετικά σχόλια φέρνουν και νέους followers.

2. Κατανοήστε τον αλγόριθμο Instagram

Το Instagram «ξεδίπλωσε» μια αλλαγή στον αλγόριθμό του το περασμένο καλοκαίρι, διαφοροποιώντας τον τρόπο που εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις στα feeds, με αποτέλεσμα το κοινωνικό μέσο να προβάλλει μόνο όσα μας ενδιαφέρουν.

Αυτό σημαίνει ότι στην κορυφή των ενημερώσεών σας θα υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες από τους καλύτερους σας φίλους, παρά από εταιρείες που σπάνια ασχολείστε.

Τώρα το μόνο που μένει να κάνετε είναι να βρείτε τον στόχο σας. Εάν δηλαδή ασχολείστε με επιχειρήσεις, θα πρέπει να στοχεύσετε σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, έτσι ώστε να λαμβάνετε ανάλογες ειδοποιήσεις και νέα.

3. Σκεφτείτε προσεκτικά τις λεζάντες σας

Εφόσον γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Instagram, ένα υψηλής ποιότητας περιεχόμενο είναι το τρίτο κλειδί που θα σας βοηθήσει να δεσμεύσετε το επιθυμητό ακροατήριο. Είναι σημαντικό να περνάτε λίγο χρόνο προσπαθώντας να βρείτε την κατάλληλη λεζάντα και να εντυπωσιάζετε το κοινό σας.

Εκτός από λεζάντα, μπορείτε να θέσετε ένα ή και παραπάνω ερωτήματα, μια κίνηση που θα ενθαρρύνει τους followers να απαντήσουν.

Τώρα, λοιπόν, που είστε οπλισμένοι με δοκιμασμένες και ακριβείς μεθόδους για την καλλιέργεια του λογαριασμού σας στο Instagram, ήρθε η ώρα να κάνετε την αρχή!