Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο;

Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο;
epa05541949 The owner of two new iPhone7s poses at the start of iPhone7 sales in Munich, Germany, 16 September 2016. Long lines as in past years did not happen this year. EPA/PETER KNEFFEL

Πολλά, αλλά όχι όσα iPhone 6. Ή μήπως όχι;

Το iPhone 7 πούλησε καλά, αλλά όχι τόσο καλά είχε καταφέρει το iPhone 6 όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σύμφωνα με νέα έρευνα που βγήκε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών Localytics, το μερίδιο του iPhone 7 στις πωλήσεις όλων των iPhone, έφτασε το 1%, ενώ του μοντέλου Plus, το 0,2%. Αυτά τα ποσοστό είναι σχεδόν ίδια με τις πρώτες πωλήσεις του iPhone 6 (1%) και λίγο χαμηλότερες από το iPhone 6 Plus (0,3%).

Όμως το iPhone 6 κατέλαβε υψηλότερο μερίδιο αγοράς μετά το πρώτο του ΣΚ, φτάνοντας το 2% της αγοράς, με το iPhone 6 Plus να διατηρείται στο 0,3%, σύμφωνα με την έρευνα.

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων μετρήσεων ίσως να μην ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει η Localytics, η ζήτηση ήταν πραγματικά τεράστια και η Apple θα μπορούσε κάλλιστα να πουλήσει πολλά περισσότερα κινητά εάν υπήρχε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Ιδιαίτερα για τα ακριβότερα μοντέλα iPhone Jet Black και iPhone 7 Plus.

Πάντως από την Παρασκευή που τα νέα κινητά κυκλοφόρησαν στην αγορά, δεν ήταν λίγα τα καταστήματα με μεγάλες ουρές από πελάτες που ήθελαν να τα αγοράσουν πρώτοι. Μάλιστα οι ηλεκτρονικές προπαραγγελίες ήταν τόσο πολλές, όπου το iPhone 7 Plus είχε σχεδόν εξαντληθεί πριν φτάσει καν στα ράφια των καταστημάτων. Χρειάστηκαν μάλιστα μόνο λίγες ώρες αφότου άνοιξε η διαδικασία ηλεκτρονικών προπαραγγελιών, για να αναγκαστεί η Apple να μεταθέσει τις ημερομηνίες παράδοσης.

Πριν κυκλοφορήσει το iPhone 7 αρκετοί αναλυτές αμφισβητούσαν τη δυναμική του στην αγορά, περιμένοντας τον κόσμο να μη δείξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσει. Άλλωστε η έλλειψη θύρας ακουστικών ήταν κάτι το οποίο έλεγαν ότι θα αποθάρρυνε τους πελάτες. Επιπλέον, οι φήμες για μια τεράστια αλλαγή στο iPhone της επόμενης χρονιάς ήθελαν τον κόσμο να μένει κάπως «μαγκωμένος». Τελικά οι προβλέψεις μάλλον έπεσαν έξω.