Πόσα λεφτά βγάζει η Sony όταν αγοράζουμε ένα iPhone;

Πόσα λεφτά βγάζει η Sony όταν αγοράζουμε ένα iPhone;

Κάθε φορά που πωλείται ένα iPhone, η Sony έχει πολλούς λόγους να χαρεί.

Η Sony παρέχει αισθητήρες εικόνας για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και αυτός είναι ο… ήσυχος τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να κερδίζει 20 δολάρια από την πώληση κάθε iPhone. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, η Sony σχεδιάζει να επενδύσει 375 εκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσια παραγωγής αισθητήρων εικόνας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kazuo Hirai, μίλησε με ενθουσιασμό για αυτό το εγχείρημα: «Είτε πρόκειται για μια συσκευή που πηγαίνει σε προϊόντα άλλων κατασκευαστών, είτε σε δικά μας, εάν υπάρχει καινοτομία σε αυτό τότε ενθουσιάζομαι να ασχολούμαι».

Η Sony προσπαθεί σκληρότερα από ποτέ να επωφεληθεί από τις καινοτομίες άλλων εταιρειών, όπως φαίνεται και στην περίπτωση του iPhone 6. Κάθε συσκευή περιέχει δύο κατασκευασμένους από τη Sony αισθητήρες εικόνας και συναφή εξαρτήματα. Τα προηγούμενα μοντέλα iPhone διέθεταν μόνο έναν αισθητήρα, όμως η αυξανόμενη τρέλα για selfies εκτόξευσε τη ζήτηση μαζί με τα κέρδη της Sony.

Τα χρήματα που αποκομίζει η Sony από άλλες εταιρείες σηματοδοτούν μία σημαντική αλλαγή για την εταιρεία: «Αν μιλάμε για την οργάνωση και τις στρατηγικές μας, καθώς και για το πού θέλουμε να φτάσει η εταιρεία το επόμενο έτος, σε δύο χρόνια από τώρα, σε τρία χρόνια από τώρα, τότε μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο», δήλωσε ο Hirai σχετικά.