Πόση σύνταξη θα παίρνετε με τον νόμο Κατρούγκαλου (Πίνακες)

Πόση σύνταξη θα παίρνετε με τον νόμο Κατρούγκαλου (Πίνακες)

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία – Διαψεύδει τα περί μείωσης των κύριων συντάξεων.

Πίνακες με παραδείγματα για το πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης και συνυπολογίζοντας την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Στους πίνακες που δίνει το υπουργείο γίνεται…σύγκριση με τις περικοπές στις συντάξεις που προέβλεπε ο Ν.3863/2010.

Στο ασφαλιστικό «διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σχέδιό της η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσουν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα, βάσει των αρχών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των συντάξεων στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς. «Πρέπει να προστατεύσουμε το κλίμα της διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους και δανειστές ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω προβοκατόρικων διαρροών».

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δανειστές δεν έχουν αποδεχτεί το κυβερνητικό σχέδιο και ζητούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με τα ήδη χαμηλά που προβλέπει η πρόταση Κατρούγκαλου.  Επίσης δεν αναφέρεται στον πίνακα, πόση σύνταξη θα πάρει κάποιος με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης…

Άρα ο παρακάτω χάρτης δεν είναι τελικός και μπορεί να αποδειχθεί “μαγική” εικόνα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε τους πίνακες: 

sintaxeis-paradigmata-1110