Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

«Ψαλίδι» στο επίδομα.

Από τις 16 Οκτωβρίου 2017 ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το περασμένο έτος η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από 0,92 λεπτά το λίτρο και άγγιξε ακόμα και το ένα ευρώ.

Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται κυρίως στους υψηλότερους έμμεσους φόρους που θεσπίστηκαν την άνοιξη του 2016 όταν έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα πρώτα σκληρά μέτρα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η αύξηση που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα πέντε λεπτά το λίτρο. Έτσι οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,97 λεπτά λίτρο στην Αττική, στο 1 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια και στα 1,2 ευρώ στα νησιά.

Παράλληλα, «κουρεμένο» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης και μάλιστα κατά 50%. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2018 θα χορηγηθεί η πρώτη δόση του επιδόματος, ενώ για τη χορήγηση του επιδόματος, τα επίπεδα των εισοδηματικών και τα περιουσιακών κριτηρίων θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περσινά.