Πόσο θα σας κοστίσει για να δειπνήσετε με τον Τιμ Κουκ

Πόσο θα σας κοστίσει για να δειπνήσετε με τον Τιμ Κουκ
Apple CEO Tim Cook delivers his keynote address at the Worldwide Developers Conference in San Francisco, California June 8, 2015. REUTERS/Robert Galbraith - RTX1FONW

Τα λεφτά είναι πολλά αλλά είναι και για καλό σκοπό.

Αν θέλετε να φάτε παρέα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, καλό είναι να γνωρίζετε ότι θα σας κοστίσει αρκετά.

Ο Κουκ έχει βγάλει σε δημοπρασία ένα γεύμα μαζί του στην έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Επιπλέον, ο νικητής – ο οποίος μπορεί να φέρει κι έναν φίλο του στο γεύμα – θα λάβει δύο άδειες εισόδου VIP σε κάποια ομιλία της επιλογής του οργανωμένη από την Apple.

Το πρόβλημα είναι ότι το γεύμα κοστίζει κάμποσα χρήματα. Μέχρι τώρα, το διεκδικούν 16 άτομα, και η τελευταία προσφορά αγγίζει τα 125.000 δολάρια. Η επόμενη προσφορά πρέπει να είναι τουλάχιστον 130.000 δολάρια.

Αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος που ο Κουκ συμμετέχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AppleInsider. Τα χρήματα που θα δώσει αυτός που θα επικρατήσει τελικά στη δημοπρασία θα πάνε στην οργάνωση Robert F. Kennedy Human Rights, η οποία υποστηρίζει έναν «δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο». Τη δημοπρασία «τρέχει» η Charitybuzz.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Charitybuzz, η «εμπειρία» του γεύματος με τον Κουκ θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, και στο τελικό ποσό περιλαμβάνεται το κόστος του γεύματος. Όμως, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής.

Επίσης, επειδή ο Κουκ είναι ένας πολυάσχολος CEO, ίσως να χρειαστεί χρόνος μέχρι να βρει χώρο διαθέσιμο στην ατζέντα του.

«Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να οριστεί η εμπειρία αυτή το νωρίτερο δυνατό, αλλά σημειώστε ότι ίσως απαιτηθεί έως και ένα έτος μέχρι να κανονιστεί» σημειώνει η Charitybuzz.

Η δημοπρασία λήγει στις 5 Μαΐου.