Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψετε οικονομικά;

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψετε οικονομικά;
Shot of queue of passengers waiting at boarding gate at airport. Group of people standing in queue to board airplane.

Θέλετε μία οικονομική χειμερινή απόδραση; Επιλέξτε αυτές τις ημερομηνίες.

Ο χειμώνας σχεδόν έφτασε και είναι καιρός να αρχίσετε να προγραμματίζετε τις χειμερινές σας διακοπές. Εάν βέβαια θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια.

Σύμφωνα με το Fortune, οι πτήσεις μπορεί να κοστίζουν έως και 75% περισσότερο στο τέλος του έτους από ό, τι κατά τη διάρκεια των διακοπών, οπότε η κράτηση ενός ταξιδιού στην αρχή του χειμώνα μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων για τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό Hopper Holiday Travel Travel. Σημειώνεται ότι το Hopper προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες τιμών πτήσης, παρακολουθώντας και αναλύοντας τα αεροπορικά εισιτήρια σε διάφορους προορισμούς προκειμένου να βοηθά τους ταξιδιώτες να καταλάβουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσουν το χαμηλότερο σε τιμή εισιτήριο.

Όπως αναφέρει το Hopper, η καλύτερη ημερομηνία για να αναχωρήσετε για το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σας είναι στις 16 και 19 Δεκεμβρίου, με επιστροφή στις 4 Ιανουαρίου. Επιλέγοντας τις παραπάνω ημερομηνίες θα καταφέρετε να γλιτώσετε έως και 100 δολάρια. Γενικότερα, όμως οι τιμές δεν θα διαφέρουν πολύ τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο εάν επιλέξετε να κλείσετε τα εισιτήριά σας τέλος Οκτωβρίου να περιμένετε μια μικρή αύξηση της τάξεως του 10% στην τιμή των εισιτηρίων σας.