Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε διάταξη νόμου, με την οποία η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβάλλεται εμπρόσθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου - Ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

Ψηφίσθηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

«Ποσό φόρου το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με τον συνολικά οφειλόμενο ΕΝ.Φ.Ι.Α.» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Την αύξηση των δόσεων επιβεβαίωσε και η ΓΓΔΕ
Την αύξηση, σε έξι, του αριθμού των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Οι δόσεις θα είναι έξι (από πέντε) ισόποσες μηνιαίες, με ελάχιστη δόση τα 10 ευρώ. Η 1η δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου, και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (31 Οκτωβρίου, 28 Νοεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015). Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, από τη ΓΓΔΕ επισημαίνεται ότι η οριστική εικόνα των δόσεων (και οι πιθανοί συμψηφισμοί ποσών) θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ