Ο Ντέιβιντ Κάμερον βρήκε δουλειά

Ο Ντέιβιντ Κάμερον βρήκε δουλειά

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ένα δικό του εγχείρημα.

O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, πλέον εργάζεται στην οργάνωση νεολαίας του National Citizen Service (NCS).

«Ανέλαβα τη θέση του προέδρου του NCS Patrons με στόχο να ενώσω τη διακομματική και διατομεακή ομάδα προστατών και πρεσβευτών προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους νέους», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετνίας ανακοινώνοντας τη νέα του απασχόληση στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εξήγγηλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούνιο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε την παραίτησή του και από βουλευτής.

Το NCS ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κάμερον «Big Society» υπό την κυβέρνηση συνασπισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που ξεκίνησε με την υποστήριξη του ηθοποιού Μάικλ Κέιν, προσφέρει σε νέους ηλικίας 16 και 17 ετών ένα 8-εβδομάδων πρόγραμμα με ομαδικές και κοινοτικές δραστηριότητες, εμπνευσμένο από την εθνική υπηρεσία της μεταπολεμικής γενιάς και κύριο στόχο να δώσει στους εφήβους «μια αίσθηση του καλού σκοπού, της αισιοδοξία και της απόκτησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, από την πλευρά του χαρακτηρίζει το NCS ως «ένα από τα καλύτερα επιτεύματά του, καθώς χτίζει γέφυρες στις κοινωνικές ανισότητες, επιτρέποντας στους νέους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν παίζει ρόλο η πίστη ή η σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του στο NCS γίνεται αφιλοκερδώς.