Πού εργάζονται οι πιο Ισχυρές Γυναίκες του κόσμου

Πού εργάζονται οι πιο Ισχυρές Γυναίκες του κόσμου

Δείτε σε ποια χώρα δραστηριοποιούνται οι περισσότερεςε επιτυχημένες και ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Η λίστα του αμερικανικού περιοδικού Fortune με τις 50 Ισχυρότερες Γυναίκες στον κόσμο μπορεί να χωριστεί με διάφορους τρόπους:

  • Τη βιομηχανία – Τα γυναικεία στελέχη των βιομηχανιών εργάζονται παντού, σε startup εταιρείες μέχρι και σε επενδυτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
  • Την ηλικία – Οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου χωρίζονται σε τρεις δεκαετίες. Η μικρότερη είναι  η Tsai (Patty) Pei-Chun, CEO της Pou Chen Group στην Ταϊβαν, σε ηλικία 36 ετών και οι τρεις μεγαλύτερες, 63 ετών.

Στη φετινή λίστα, οι πιο ισχυρές γυναίκες εξαπλώνονται σε 19 διαφορετικές χώρες και στις πέντε ηπείρους, με την Κίνα να φιλοξενεί τις 13 από αυτές, συνεπώς τις περισσότερες γυναίκες της λίστας. Στη συνέχεια ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 11 γυναίκες στη λίστα.

Παρακάτω ακολουθεί ο χάρτης που παρουσιάζει τις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου:

Aκόμη, στη φετινή κατάταξη κάνουν εμφάνιση δυο γυναίκες από τη Βόρεια Αμερική, μια από την Αφρική, 23 από την Ευρώπη και 23 από την Ασία.