Premier League: Μετά την Έβερτον και η Νότιγχαμ του Μαρινάκη αντιμετωπίζει αφαίρεση βαθμών

Premier League: Μετά την Έβερτον και η Νότιγχαμ του Μαρινάκη αντιμετωπίζει αφαίρεση βαθμών
Photo: AFP
Για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) της αγγλικής ποδοσφαιρικής λίγας.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται αντιμετώπη με το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από την Premier League αφού κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) της αγγλικής ποδοσφαιρικής λίγας.

Η Φόρεστ έχει 14 ημέρες για να απαντήσει στην κατηγορία, προτού αντιμετωπίσει ακρόαση από ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει για οποιαδήποτε τιμωρία. Η ομάδα του Νότιγχαμ μπορεί να περιμένει να μάθει την τύχη της στις αρχές Απριλίου και θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, μετέδωσε ο Guardian.

Πέρα από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, η Έβερτον α μπορούσε να χάσει περισσότερους βαθμούς αφού κατηγορήθηκε για περαιτέρω παραβίαση των ίδιων κανόνων.

Υπενθυμίζεται πως από την ομάδα του Λίβερπουλ αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί τον Νοέμβριο για υπερβάσεις 19,5 εκατομμυρίων λιρών το 2021-22 και περιμένει το αποτέλεσμα της έφεσής της. Αυτή η δεύτερη επιβάρυνση αφορά τους λογαριασμούς της για το 2022-23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Έβερτον κινδυνεύει να της αφαιρεθούν βαθμοί δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν για οικονομικές παραβάσεις, αν και η έκβαση της έφεσής της θα επηρεάσει σημαντικά την τελευταία κατηγορία. Η ημερομηνία για την έφεση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εάν η έφεση αποφανθεί υπέρ της Έβερτον και αποδεχθεί τους ελαφρυντικούς παράγοντες που προέβαλε ο σύλλογος για τις απώλειές του, όπως οι τόκοι των δανείων για το νέο γήπεδο και η απώλεια εμπορικών συμφωνιών που συνδέονται με τον ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό θα μειώσει την παράβαση όχι μόνο για την περίοδο έως το 2022 αλλά και έως το 2023.

Σε περίπτωση που η επιτροπή έφεσης παραμείνει στο αρχικό πόρισμα και απορρίψει τα επιχειρήματα της Έβερτον, ο σύλλογος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δεύτερης αφαίρεσης βαθμών για την περίοδο 2023. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Premier League, πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν 105 εκατ. λίρες σε μια τριετία -στην πραγματικότητα 35 εκατ. λίρες τη σεζόν- αλλά επειδή η Φόρεστ πέρασε δύο σεζόν στην Championship, οι απώλειές της περιορίζονται σε 61 εκατ. λίρες, που αντιστοιχούν σε 13 εκατ. λίρες για κάθε μία από τις περιόδους 2020-21 και 2021-22 και 35 εκατ. λίρες την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: