Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τον γερμανικό όμιλο OHB

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τον γερμανικό όμιλο OHB

Τη λειτουργία της στην Ελλάδα ξεκινά η OHB Hellas, που αποτελεί τη θυγατρική εταιρεία του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου τεχνολογίας με έδρα τη Γερμανία.

Η στρατηγική απόφαση του γερμανικού ομίλου ΟΗΒ αποτελεί το επιστέγασμα του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2017 εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας OHB SE, κ. Fritz Merkle.

Η OHB Hellas ξεκινά τη λειτουργία της, έχοντας εγκαταστήσει την έδρα της στο Μαρούσι και έχοντας στελεχωθεί με τους πρώτους εργαζόμενους.

Για την έναρξη δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά της OHB Hellas, η Δρ. Κατερίνα Πανοπούλου, Managing Director της εταιρείας, δήλωσε: «Η δημιουργία της OHB HELLAS θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους Έλληνες μηχανικούς να εργαστούν στη διαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα. H OHB HELLAS προτίθεται να συμβάλει στην επιστροφή στην χώρα μας των καταρτισμένων επιστημόνων και μηχανικών, που εργάζονται στο εξωτερικό.

Η πρόκληση για όλους μας είναι μεγάλη. Είναι ευθύνη μας, η OHB Hellas να γίνει ένα από τα εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι η OHB Hellas να αποτελέσει το επόμενο «success story», ως μία βιώσιμη και διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία».

Ο Dr. Lutz Bertling, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της OHB SE, ανέφερε: «Με την έναρξη λειτουργίας της OHB Hellas, κάνουμε ένα λογικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας και την ισχυροποίηση της θέσης μας, ως μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία Αεροναυπηγικής και Τηλεματικής.

Η αποστολή της OHB Hellas δεν είναι μόνον η υποστήριξη σημαντικών μελλοντικών ελληνικών προγραμμάτων ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα, αλλά και η δυνατότητα να δρα ως αρμόδιο κέντρο του Ομίλου OHB.»

Σημειώνεται ότι ο όμιλος OHB, με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας, δραστηριοποιείται στην κατασκευή συστημάτων διαστημικής τεχνολογίας και βιομηχανικών προϊόντων, απασχολώντας περισσότερους από 2.300 εργαζόμενους.