Το «πριγκιπάτο» των νοτίων προαστίων σε πρώτο πλάνο

Το «πριγκιπάτο» των νοτίων προαστίων σε πρώτο πλάνο

Το αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα από την βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Τι έχει η Αθήνα, που μπορεί να ξεπεράσει τα νησιά της; Τι είναι καλύτερο από τα παραδοσιακά σοκάκια της Πλάκας και τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης; Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, σύμφωνα με αφιέρωμα του Guardian.

Περίπου 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, το τοπίο αλλάζει. Η τσιμεντούπολη «γκρεμίζεται» και το τοπίο γεμίζει πράσινους φοίνικες, γαλάζια νερά με αμμουδιές και το αεράκι να φυσάει.  Συνολικά 50 χιλιόμετρα χωρίζουν τη Γλυφάδα από το Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, 50 χιλιόμετρα μιας «άλλης περιοχής», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Σταθμός εκκίνησης η Γλυφάδα – μια πόλη που έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια, και τα άδεια καταστήματα (αφού η περιοχή επηρεάστηκε άμεσα από την κρίση ειδικά στον τομέα του real estate) έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες επιχειρήσεις, καφετέριες και ταβέρνες, όπου οι πελάτες χαίρονται και απολαμβάνουν το ούζο τους κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Αυτή είναι η νέα εικόνα των Νοτίων Προαστίων, όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα Guardian. Από τη Βούλα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη, έως τη Βάρκιζα, την Αγία Μαρίνα και το Λαγονήσι, ο καθένας μπορεί να βρει τη νησιώτικη μαγεία, χωρίς καν να απαιτηθεί ένα ταξίδι με το πλοίο.

Η διαδρομή δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο αφού θυμίζει τις περιοχές της Αυστραλίας (ή ακόμα και του Μαϊάμι). Από τη μια πλευρά βράχια και από την άλλη η θάλασσα. Ο κόσμος ψάχνει ελεύθερες παραλίες, βραχώδεις «μυστικές» αμμουδιές μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Βουλιαγμένης.

Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η περιοχή των αντιθέσεων, από τη μία να δεσπόζει το επιβλητικό Astir Palace και από την άλλη οι απλοί γενναιόδωροι καθημερινοί άνθρωποι, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Από το αφιέρωμα δε θα μπορούσαν να λείψουν οι προτάσεις για την περιοχή, Έτσι, αν κάποιος βρεθεί εκεί δεν πρέπει να παραλείψει να πάει:

Γλυφάδα

Balux
Lemoni
Moouu Quality Meats
Food Mafia
Vein Cheese and Wine bar
Και την παραδοσιακή λαϊκή κάθε Πέμπτη

Βουλιαγμένη

Λάμπρος

Καβούρι

Εστιατόριο Γαρμπή

Βάρκιζα

Yabanaki
Yalo Yalo

Ανάβυσσος

Ακρογυάλι

Και φυσικά τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο!

Διαβάστε ακόμα:

 Τα δέκα καλύτερα μέρη της Αθήνας

Τα υπαίθρια γλυπτά της Αθήνας «συναντώνται» στο ίντερνετ

Η σχεδιάστρια που κάνει την Ελλάδα τέχνη

Η Αθήνα στο επίκεντρο εκατοντάδων tweets, blog posts και selfies