Prodexpo: Η σταθερά του real estate για πάνω από δύο δεκαετίες

Prodexpo: Η σταθερά του real estate για πάνω από δύο δεκαετίες
Η Γωγώ Βλάχου, Project Director της TSOMOKOS Communications, μας συστήνει όλες τις νέες τάσεις που θα συζητηθούν στη μεγάλη γιορτή του real estate τον Οκτώβριο.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η Prodexpo διαμορφώνει και επεκτείνει τις τάσεις του real estate στην Ελλάδα. Τα συνέδριά της στην Αθήνα και προσφάτως στη Θεσσαλονίκη φέρνουν κοντά τους σημαντικότερους ανθρώπους του κλάδου και της αγοράς από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, με στόχο να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και να τονίσει τις αλλαγές που έρχονται προς όφελος όλων μας.

Η Γωγώ Βλάχου, Project Director της TSOMOKOS Communications που διοργανώνει με επιτυχία και τη φετινή γιορτή του real estate, μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Γωγώ Βλάχου, Project Director της TSOMOKOS Communications
Γωγώ Βλάχου, Project Director της TSOMOKOS Communications

Εδώ και 23 χρόνια η Prodexpo αποτελεί έναν θεσμό για τον χώρο του real estate. Πώς είδατε την εξέλιξη του χώρου όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι μια πραγματικότητα πως η Prodexpo, με την πολύχρονη παρουσία της, έχει ουσιαστικά συνδεθεί με την εξέλιξη του real estate στην Ελλάδα. Αποτελεί συνώνυμο του κλάδου, έναν θεσμό, όπως σωστά είπατε. Τα τελευταία 23 χρόνια έχουμε περάσει από κάθε είδους φάση, με μεγάλες δυσκολίες αλλά και εξαιρετικές περιόδους: η μεγάλη ανάπτυξη στις πρώτες δεκαετίες, μετά η οικονομική κρίση, τα τελευταία χρόνια η πανδημία. Τα έχουμε ζήσει όλα! Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι πως έχουμε μεγαλώσει μαζί, παρακολουθώντας την προσωπική επαγγελματική πρόοδο των σημαντικότερων στελεχών της αγοράς, ακολουθώντας και ενισχύοντας τα βήματά τους. Αυτή η κοινή πορεία έχει δημιουργήσει μια νέα, εξαιρετικά καταρτισμένη γενιά επαγγελματιών που οδηγούν τον κλάδο στην κατεύθυνση της διαχείρισης της ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο.

Τι διαφορετικό να αναμένουμε από τη φετινή διοργάνωση;

Η φετινή Prodexpo «έρχεται» στις 24-25 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αλλά δεν εξαντλείται εκεί. Αυτό που προσπαθούμε και έχουμε πετύχει είναι η Prodexpo να μην αποτελεί απλώς ένα κλασικό συνέδριο αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα, μια σταθερά του κλάδου του real estate. Πέραν του μεγάλου μας συνεδρίου, που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο τα τελευταία 23 χρόνια, το «σύμπαν» της Prodexpo περιλαμβάνει το ιδιαίτερα επιτυχημένο Prodexpo North, που εστιάζει στις εξελίξεις της αγοράς ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα και διοργανώνεται κάθε άνοιξη τα τελευταία έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζετε επίσης πως διοργανώνουμε τα Prodexpo Executive Meetings, κλειστά roundtables στα οποία συμμετέχουν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς. Πάντα, όμως, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι νέο: φέτος, διοργανώνουμε για πρώτη φορά το Prodexpo Next Generation Leaders, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νεαρούς επαγγελματίες του χώρου μεταξύ 25 και 35 ετών, με στόχο την ανάπτυξη των ηγετικών τους χαρακτηριστικών. Αυτοί είναι που θα οδηγήσουν το industry μας σε ένα εύρωστο, βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον, και φιλοδοξούμε να τους βοηθήσουμε και εμείς ώστε να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ποιοι παράγοντες αναμένεται να δώσουν το «παρών» και ποια είναι τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν στην Prodexpo της Αθήνας;

Η μεγαλύτερη κατάκτησή μας είναι πως έχουμε καταφέρει κάθε χρονιά να έχουμε τους κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου του real estate, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι επενδυτές που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες επενδυτικές συμφωνίες στην Ελλάδα έχουν περάσει πρώτα από το βήμα της Prodexpo. Η διοργάνωση αποτελεί για αυτούς την πρώτη γνωριμία με τις ευκαιρίες αλλά φυσικά και τις προκλήσεις που αφορούν τον χώρο στην Ελλάδα.

Η Prodexpo φιλοδοξεί πάντοτε να έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον. Φέτος, θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα και στη σωστή διαχείριση της ανάπτυξης του κλάδου. Έχει ανοίξει δυναμικά και στη χώρα μας αυτή η συζήτηση τα τελευταία χρόνια και οφείλουμε να την ενισχύσουμε. Φυσικά, όπως πάντα, θα συζητήσουμε για τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στην αγορά αλλά και τα νέα εντυπωσιακά projects που έχουν ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον.

Μετά από δύο μακρά έτη, επιστρέψαμε στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων με φυσική παρουσία. Τι σημαίνει για εσάς αυτό;

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν γεμάτα αλλαγές για όλους μας, και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Έτσι, καταφέραμε να μην επηρεαστούμε υπέρμετρα από την πανδημία: στα online events μας η συμμετοχή του κόσμου παρέμεινε εντυπωσιακή. Αυτό δείχνει, φυσικά, και το πόσο σημαντική έχει καταστεί με τα χρόνια η Prodexpo για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Είμαστε, όμως, ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε πλέον να επιστρέψουμε στη διαπροσωπική επαφή, στη φυσική παρουσία. Είμαστε πεπεισμένοι πως έτσι μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη προς όλους τους συνεργάτες και εμπλεκόμενους στην Prodexpo. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν δια ζώσης για τις νέες τάσεις και εξελίξεις, να κάνουν το απαραίτητο networking, να διερευνήσουν πιθανότητες επενδύσεων και συνεργασιών. Για τους χορηγούς μας, επίσης, δημιουργουμε ένα «γεγονός» με εντυπωσιακή δημοσιότητα, μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δυνατότητα προβολής του έργου τους, ενώ αποκτούν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι το 98% των εταιρειών που μας στηρίζουν επιστρέφουν κάθε χρόνο!

REAL ESTATE

PRODEXPO

Το Συνέδριο Prodexpο αποτελεί την πιο επιτυχημένη εκδήλωση για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα. Το φετινό 23ο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, κορυφαία στελέχη και παράγοντες της αγοράς ακινήτων, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της κτηματαγοράς, τις βέλτιστες πρακτικές, τις τελευταίες τάσεις, καθώς επίσης και τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

*Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα