Προφυλακιστέος ο οδηγός της νταλίκας που ευθύνεται για την καραμπόλα

Προφυλακιστέος ο οδηγός της νταλίκας που ευθύνεται για την καραμπόλα

Στον ανακριτή Βέροιας απολογήθηκε σήμερα ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στην καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.

Ο κατηγορούμενος, που, αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες ζει έναν εφιάλτη.

Όπως στην προανακριτική του απολογία έτσι και τώρα επικαλέστηκε το πρόβλημα πέδησης που παρουσιάστηκε στο όχημά του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα του, τα οποία «έχασε» τελείως στα τελευταία 500 μέτρα της πορείας του.

Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους σημείωσε ότι τους είδε μόλις 300 μέτρα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όταν πλέον ήταν αργά. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες» φέρεται να είπε, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος, το όριο της προσωρινής κράτησης είναι το 6μηνο, που μπορεί να παραταθεί κατά επιπλέον τρεις μήνες. Μετά το πέρας, όμως, του 9μήνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης σε αυτές τις περιπτώσεις), όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα αφεθεί ελεύθερος, εφόσον έως τότε δεν περατωθεί η κύρια ανάκριση και αποφασιστεί η παραπομπή του σε δίκη.

Όσον αφορά τους τραυματίες, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η 18χρονη, ενώ μάχη για τη ζωή του δίνει ο 76χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Βέροιας.