Πρόγραμμα – «αστραπή» για την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Πρόγραμμα – «αστραπή» για την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Συμμετοχή σε forum για startups, συνάντηση με τον πρωθυπουργό και γεύμα εργασίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα. 

Επίσκεψη «αστραπή» θα πραγματοποιήσει η Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος προγραμματίζεται να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 15.00.

Από εκεί θα μεταβεί σε κεντρικό ξενοδοχείο προκειμένου να συμμετάσχει σε φόρουμ για νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις. Εν συνεχεία, θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα δοθεί γεύμα εργασίας, με τη συμμετοχή και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μετά το γεύμα εργασίας, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κ.κ. Σαμαρά και Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των οποίων η κ. Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει τη στήριξη της στις προσπάθειες της κυβέρνησης για «επάνοδο» στις αγορές, ενόψει των ευρωεκλογών. Ακόμη η Μέρκελ αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως τη συμμετοχή της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW στο ελληνικό επενδυτικό ταμείο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και έχουν δεσμευθεί τα 150 εκατ. ευρώ της ελληνικής συμμετοχής.

Η γερμανική πλευρά θα διαθέσει, σε πρώτη φάση, περί τα 100 εκατ., ενώ αναμένεται να έχει εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Ταμείου.
Ενόψει του ταξιδιού της κ. Μέρκελ, πολλά γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν το βελτιωμένο κλίμα στη χώρα μας και καλούν την Καγκελάριο να «άρει» τη λιτότητα και να προχωρήσει σε πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Ο λόγος, όπως αναφέρουν, είναι τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα όπως αυτό του Spiegel που επισημαίνει πως επιστροφή στις αγορές ξεκινά από σημείο εκκίνησης εν μέρει χειρότερο απ’ αυτό του 2010.

Διαβάστε περισσότερα: 

«Άνγκελα δεν φτάνουν μόνο τα θερμά λόγια για τους Έλληνες»

Βενιζέλος: «Αλλαγή σελίδας» σηματοδοτεί η άφιξη Μέρκελ