Προειδοποίηση Μοσκοβισί σε κυβέρνηση: Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Προειδοποίηση Μοσκοβισί σε κυβέρνηση: Τίποτα δεν είναι δεδομένο
ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ Π. - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

«Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει».

Ανάρτηση στο προσωπικό του blog έκανε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, για να κινηθεί στο ευρωπαϊκό μονοπάτι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τη σοβαρότητα. Όμως, δεν πρέπει να χαλαρώσει.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών κάνει εκτενή αναφορά στα θετικά βήματα στις μεταρρυθμίσεις και το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit ένα χρόνο μετά από τη συμφωνία. Παράλληλα, όμως, προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά οι προσπάθειες δεν πρέπει να χαλαρώσουν σε καμία περίπτωση. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και τα μηνύματα προς τους επενδυτές και τους εταίρους της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή: αμέλεια και πισωγυρίσματα δεν θα γίνουν δεκτά», τονίζει ο Μοσκοβισί. «Μην ξεχνάτε τη δράση στο πεδίο της φορολόγησης, τη μάχη ενάντια στην απάτη και τη φοροδιαφυγή, το τέλος της ειδικής μεταχείρισης και τη βελτίωση της είσπραξης φόρων», διαμηνύει ακόμη ο Γάλλος.

Ακόμη, τονίζει ότι πρέπει να επισπευσθεί η επιστροφή της εμπιστοσύνης και η τόνωση της ανάκαμψης «συμπεριλαμβανόμενης της συμφωνίας του ΔΝΤ έως το τέλος του 2016 για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».