Προμηθευτές λογισμικού της Microsoft κερδίζουν συμφωνία ύψους 7,6 δισ. δολαρίων με το Πεντάγωνο

Προμηθευτές λογισμικού της Microsoft κερδίζουν συμφωνία ύψους 7,6 δισ. δολαρίων με το Πεντάγωνο
Η εν λόγω συμφωνία υποδηλώνει τη σταδιακή μετάβαση του κρατικού μηχανισμού προς το cloud computing.

Μια θυγατρική της General Dynamics κέρδισε μια συμφωνία με το Πεντάγωνο, της οποίας η αξία εκτιμάται στα 7,6 δισ. δολάρια μέσα σε δέκα χρόνια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η CSRA, το τμήμα πληροφορικής της General Dynamics, θα προσφέρει στο Πεντάγωνο το Microsoft 360 λογισμικό office που βασίζεται σε cloud και λογισμικό παραγωγικότητας, που περιλαμβάνει επεξεργασία κειμένων και email, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι υπηρεσίες αυτές αναφέρονται ως «Defense Enterprise Office Solutions» ή «DEOS». Η υπεύθυνη Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, Dana Deasy, περιέγραψε το DEOS ως μέρος της «στρατηγικής πολλαπλού cloud» του Υπουργείου Άμυνας, σε δήλωσή της στο Bloomberg.

Ένα άλλο τμήμα της στρατηγικής πολλαπλού cloud του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας είναι ένα πιο αμφιλεγόμενο πρότζεκτ που είναι γνωστό ως, «JEDI» ή «Joint Enterprise Defense Infrastructure». Αυτό το σύστημα στοχεύει στο να υποστηρίξει τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και να βελτιώσει την επικοινωνία με τις πρώτες γραμμές. Το εν λόγω πρότζεκτ θα μπορούσε να κοστίζει μέχρι και 10 δισ. δολάρια.

Αλλά το πρόγραμμα JEDI ταλανίζεται από μια προβληματική διαδικασία προμήθειας και από δεοντολογικές ανησυχίες, που ώθησαν την Google να αποσυρθεί από την υποβολή προσφοράς για το πρότζεκτ αυτό.

Η General Dynamics εξαγόρασε τη CSRA στις αρχές του 2018, σε μια συμφωνία που της κόστισε 9,6 δισ. δολάρια.