Προμηθεύτηκαν POS αλλά δεν το χρησιμοποίησαν καθόλου

Οι βασικές κατηγορίες επαγγελματιών που έβαλαν το τερματικό στο συρτάρι.

Βασικές κατηγορίες επαγγελματιών όπως δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, αυτοκινητιστές ταξί προμηθεύτηκαν τερματικό POS, ως όφειλαν βάσει νόμου, αλλά στη συνέχεια το έβαλαν σε συρτάρι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή» για τη χρήση των τερματικών POS, με βάση την ανάλυση που έχουν οι ίδιες οι τράπεζες που τα προμήθευσαν, πρώτοι μεταξύ των επαγγελματιών που φιγουράρουν με το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης των POS είναι οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.

Συγκεκριμένα το 90% των οποίων δεν πραγματοποίησε ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας.

Ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, με το 80% να μην κάνει ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας αλλά και οι λογιστές, που σε ποσοστό 70% δεν έκαναν ούτε μία φορά χρήση του τερματικού που προμηθεύτηκαν το 2017.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τους γιατρούς περιορίζεται στο 38%.

Πάντως ακόμη και όσοι δέχθηκαν πληρωμές με κάρτα, η αξία των συναλλαγών τους ήταν μικρή. Το 62% των γιατρών που δέχθηκε έστω και μία πληρωμή μέσω κάρτας πραγματοποίησε μηνιαίες συναλλαγές 200 ευρώ κατά μέσον όρο.

Η αντίστοιχη αξία των συναλλαγών ανά μήνα για το 30% των λογιστών ήταν 300 ευρώ, το 10% των δικηγόρων 600 ευρώ, το 20% των ηλεκτρολόγων 150 ευρώ και των αυτοκινητιστών ταξί 40 ευρώ.