Προς αναδιάρθρωση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Προς αναδιάρθρωση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

H κυβέρνηση θα ζητήσει τη βοήθεια ανεξάρτητων εξειδικευμένων συμβούλων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη πρόθεση της να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των εταιρειών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μέσω συμβούλων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ. Mε τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης».

Όπως τονίζεται, «τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων, καταλήγει η ανακοίνωση, « θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους».