Προς μη διανομή μερίσματος η ΓΕΚ Τέρνα

Προς μη διανομή μερίσματος η ΓΕΚ Τέρνα
Υπενθυμίζεται ότι στο 6μηνο τα αποτελέσματα προ φόρων της ΓΕΚ Τέρνα διαμορφώθηκαν σε κέρδη 23,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 20 εκατ. ευρώ το 2018.

Τον ρυθμό των αποτελεσμάτων 6μήνου ακολουθούν τα αποτελέσματα 9μήνου της ΓΕΚ Τέρνα, σύμφωνα με μια λιτή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Γιώργου Περιστέρη, χθες κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Υπενθυμίζεται ότι στο 6μηνο τα αποτελέσματα προ φόρων της ΓΕΚ Τέρνα διαμορφώθηκαν σε κέρδη 23,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 20 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 7,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της υποχώρησης της κερδοφορίας του τομέα κατασκευών. Το 9μηνο της ΓΕΚ Τέρνα θα ανακοινωθεί την προσεχή Πέμπτη.

Ο επικεφαλής του ομίλου επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μικρομετόχου, άφησε να διαφανεί πως το πιθανότερο είναι να μη γίνει διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2019. Η γενική συνέλευση ενέκρινε την πολιτική αποδοχών της εταιρείας τετραετούς διάρκειας και τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με την εκλογή δύο νέων μελών, των Πηνελόπης Λαζαρίδου και Αθανάσιου Σκορδά.