Προς νέα υψηλά το Bitcoin το 2023. Τι λένε οι insiders, το στοίχημα του 1 εκατ. δολ.

Προς νέα υψηλά το Bitcoin το 2023. Τι λένε οι insiders, το στοίχημα του 1 εκατ. δολ.
Oι προβλέψεις για νέα ρεκόρ στο Bitcoin σηματοδοτούν μια πιο αισιόδοξη προοπτική σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο

Ράλι σχεδόν 70% έχει σημειώσει το Bitcoin μέχρι στιγμής φέτος, με τους insiders να παραμένουν, αναμένοντας πτήσεις σε… νέα ύψη. Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα είχε αγγίξει τα ιστορικά υψηλά του τον Νοέμβριο του 2021, στα 68.990,90 δολ., ωστόσο έκτοτε έχει υποχωρήσει περίπου 60%.

Ο Marshall Beard, επικεφαλής στρατηγικής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini με έδρα τις ΗΠΑ, είπε ότι τα 100.000 δολάρια θα μπορούσαν να είναι μια πιθανότητα. «Πιστεύω ότι το bitcoin πιθανότατα σπάει τα ιστορικά υψηλά του φέτος», είπε ο Beard, προσθέτοντας ότι η τιμή των 100.000 δολαρίων είναι ένας «ενδιαφέρων αριθμός». Όπως επεσήμανε, εάν το bitcoin φτάσει στο προηγούμενο υψηλό του, κοντά στα $69.000, «δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ανέβει» στα $100.000. Βέβαια, μέχρι τις 100.000 δολ. χρειάζεται ένα ράλι περίπου 270%.

Ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας στον εκδότη stablecoin Tether, είπε ότι το bitcoin θα μπορούσε να «επανεξετάσει» το ιστορικό υψηλό του.

Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις για νέα ρεκόρ σηματοδοτούν μια πιο αισιόδοξη προοπτική σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο, όταν στελέχη του κλάδου δήλωσαν στο CNBC ότι περίμεναν το 2023 να είναι έτος επιφυλακτικότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γίνεται τελικά το bitcoin «ψηφιακός χρυσός»;

Μέρος της θετικής άποψης του κλάδου για το bitcoin αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα προέρχεται από την απόδοση του περιουσιακού στοιχείου κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αποτυχία δύο φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα τραπεζών, της Silvergate Capital και της Signature Bank.

Αντί να καταρρεύσει, το κρυπτονόμισμα έκανε ράλι.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin λένε ότι αυτό είναι απόδειξη ότι το bitcoin προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

«Νομίζω ότι το ράλι εξηγείται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν φρικάρει από το τραπεζικό σύστημα, είπε ο Oliver Leeds, διευθύνων σύμβουλος της Bittrex Global, στο CNBC σε συνέντευξή του στο Paris Blockchain Week την Πέμπτη.

Για πολλά χρόνια, οι υποστηρικτές του bitcoin υποστήριζαν ότι το bitcoin είναι μια μορφή «ψηφιακού χρυσού» – ένα ασφαλές καταφύγιο που μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές μια αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και μια επένδυση σε περιόδους δύσκολες. Όμως, τα τελευταία χρόνια, το bitcoin διαπραγματεύεται σε συσχετισμό με τις μετοχές, ιδιαίτερα με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, γεγονός το οποίο το βύθισε…

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον ενδείξεις αποσύνδεσης, με το bitcoin να ξεπερνά τον Nasdaq, πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και τον χρυσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του 1 εκατομμυρίου δολαρίων

Η συζήτηση για το πού θα μπορούσε να φτάσει η τιμή του ψηφιακού νομίσματος φέτος ήταν πολύ έντονη από τη στιγμή που ο Balaji Srinivasan, επενδυτής και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας στην Coinbase, στοιχημάτισε στις 17 Μαρτίου ότι το bitcoin θα είχε αξία 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο σε 90 ημέρες. Πόνταρε 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Srinivasan υποστήριξε ότι «ο κόσμος επαναπροσδιορίζει το Bitcoin ως ψηφιακό χρυσό», καθώς αρχίζει ο υπερπληθωρισμός διαβρώνει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ. Υπερπληθωρισμός είναι η καλπάζουσα αύξηση των τιμών σε μια οικονομία.

Πάντως, το 1 εκατ. δολ. αντιπροσωπεύει μια αύξηση στην τιμή περίπου 3.000%. «Νομίζω πως για να φτάσει το Bitcoin στο 1 εκατ. δολ. θα πρέπει να συμβούν τρελά πράγματα, τα οποία απευχόμαστε» είπε ο Beard.

«Είμαι κάπως δύσπιστος σχετικά με αυτό, γιατί ειλικρινά δεν θα ήλπιζα καν σε αυτό», είπε ο Ardoino στο CNBC σε μια συνέντευξη στο Paris Blockchain Week, που προβλήθηκε την Πέμπτη. «Επειδή αν το bitcoin έφτανε σε τόσο υψηλό επίπεδο τιμής, [αυτό] θα σήμαινε ότι ολόκληρη η οικονομία θα καταρρεύσει. Δεν είμαι σίγουρος [αυτός] είναι ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: