Σε συμφωνία-έκπληξη οδεύουν δύο τεχνολογικοί γίγαντες

Σε συμφωνία-έκπληξη οδεύουν δύο τεχνολογικοί γίγαντες

Τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει πιο κοντά τους μεγάλους ανταγωνιστές του διαδικτύου;

Αύξηση πωλήσεων ανακοίνωσε η Yahoo Inc. για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πριν μερικές ημέρες. Παρόλα αυτά, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Μαρίζα Μάγιερ είναι αποφασισμένη να αλλάξει το κλίμα αυτό κυρίως μέσω της σύναψης ισχυρών συνεργασιών και μιας στρατηγικής εξαγορών.

Πιο συγκεκριμένα, η Μάγιερ επιδιώκει να τονώσει την κερδοφορία του και επιζητεί τη σύναψη διαφημιστικής συμφωνίας με την Google – η οποία θα προμηθεύει διαφημίσεις τη Yahoo συνδεδεμένες με τα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Η Google θα καταβάλλει επίσης στη Yahoo ένα ποσοστό επί των εσόδων από τις προαναφερθείσες διαφημίσεις.

H κ. Μέγιερ μίλησε με έμφαση για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στους βραχίονες κινητής τηλεφωνίας και κοινωνικών δικτύων. Πάντως, αυτές απέχουν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της Yahoo, όπως είναι το Facebook. Διευκρίνισε ότι αποσκοπεί να αποδεσμεύσει την εταιρεία από το μερίδιο στην Alibaba, την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, έως τη λήξη του 2015. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετατοπιστεί η πώληση αυτή τον Ιανουάριο.

«Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάθεση του μεριδίου μας στην Alibaba όσο γρηγορότερα μπορούμε», δήλωσε η Μαρίζα Μέγιερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Yahoo ανακοίνωσε κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 1,226 δισ. δολ. από 1,148 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τις πωλήσεις στα 1,256 δισ. δολ.