Πρόσθετη προστασία από τους πιστωτές ζητά η Folli Follie

Πρόσθετη προστασία από τους πιστωτές ζητά η Folli Follie

Σημαντική για την επόμενη ημέρα της Folli Follie η απόφαση που θα λάβει σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σημαντική αναμένεται να είναι για την επόμενη ημέρα της Folli Follie η απόφαση που θα λάβει σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επ’ αφορμή της εξέτασης της αίτησης υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της μέσω της ένταξής της στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Η αίτηση αυτή η οποία, όταν κατατέθηκε από την εταιρεία, αιφνιδίασε την αγορά και τους πιστωτές της Folli Follie, προκαλώντας στα μέσα Αυγούστου την καταγγελία των δανειακών συμβάσεών της αρχικά από ξένους πιστωτές της και στη συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή, από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), έχει βάλει πλέον την ελληνική εισηγμένη με την πλάτη στον τοίχο.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα αναφορικά με όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και επέτρεψαν το σκάνδαλο, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία του ελληνικού Χρηματιστηρίου και κλονίζοντας το ενδιαφέρον ξένων αλλά και ελλήνων επενδυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι σήμερα η διοίκηση της εταιρείας θα επιδιώξει παράταση της προσωρινής απόφασης για την προστασία της από τους πιστωτές της.

Ως επιχείρημα αναμένεται ότι θα θέσει υπόψη του δικαστηρίου γεγονός ότι δεν έχουν παραδοθεί τα στοιχεία ελέγχου από την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

Μάλιστα, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία την περασμένη Δευτέρα, «οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στη Folli Follie και στην Ernst & Young εντός των τριών επόμενων εβδομάδων και με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της», γεγονός που σημαίνει ακόμα μια καθυστέρηση, εφόσον δεχθεί το δικαστήριο την αιτίαση αυτή.

Σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις και το μέλλον της. Η διοίκηση της Folli Follie με την ανακοίνωσή της τη Δευτέρα γνωστοποίησε επίσης ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις τράπεζες μετά την απόφασή τους να καταγγείλουν τα δάνεια της εταιρείας, αλλά και να γνωστοποιήσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στο δικαστήριο κατά την εξέταση της αίτησης υπαγωγής.

Στόχος είναι να βρεθούν σημεία σύγκλισης προκειμένου οι τράπεζες να αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή τη γραμμή που θα ακολουθήσουν ενώπιον του ακροατηρίου, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης προστασίας της Folli Follie και την εξαίρεση του ενεχύρου που κατέχουν επί μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα, στην περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση προστασίας της εταιρείας από ενέργειες πιστωτών.