Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Τον Ιούνιο θα βρεθούν ξανά ενώπιων των ανακριτριών οι βουλευτές Ζαρούλια, Αρβανίτης, Κουζήλος και Κουκούτσης.

Ενώπιον των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν σήμερα τέσσερις βουλευτές για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας.

Οι τέσσερις νέοι κατηγορούμενοι -Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης- έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ο Ν. Κούζηλος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 10 Ιουνίου, ενώ η σύζυγος του γραμματέα του κόμματος, Ε. Ζαρούλια θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου. Για τις 6 Ιουνίου έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο Δημήτρης Κουκούτσης. Τελευταίος έλαβε προθεσμία για τις 13 Ιουνίου ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Παράλληλα, αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, κατέθεσε ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής Γιάννης ΛαγόςΗ νέα αίτηση εξαίρεσης, που υποβάλλεται από τη Χρυσή Αυγή, βασίζεται, όπως και η πρώτη που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε υπόνοιες μεροληψίας των δύο εφετών σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ο Γιάννης Λαγός επικαλείται στην αίτησή του δύο λόγους που κατά την άποψη του αποδεικνύουν πως οι δύο ανακρίτριες μεροληπτούν και κινούνται «με κριτήρια σκέψης που καθορίζονται αποκλειστικά από ιδεολογικοπολιτική ιδεοληψία».

Διαβάστε ακόμη:

Φάκελος Λαγού: Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά και μαστροπεία

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή