Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης

Στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς. Καμία λεπτομέρεια για το θέμα του χρέους.

Πρώτο θέμα του Eurogroup της Πέμπτης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την ατζέντα που δημοσιοποίησε ο πρόεδρός του, Μάριο Σεντένο.

Όπως αναφέρεται οι υπουργοί οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα θα συνεχίσει τη συζήτηση για την στρατηγική αναφορικά με το χρέος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Θεσμοί θα παρουσιάσουν το SLA (staff level agreement) που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαίου. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από την συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στις 21 Ιουνίου.

Όπως σημειώνει «στο προηγούμενο Eurogroup οι Θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαίου με στόχο να επιτευχθεί Staff Level Agreement προ της συνάντησης των υπουργών το Μάιο. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Επί της βάση επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Πέρα από το ελληνικό πρόγραμμα, επί τάπητος θα τεθούν οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, καθώς και θέματα απασχόλησης.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των «27», αναφορικά με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τον μελλοντικό ρόλο του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα σενάρια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους