Πρώτο βραβείο για το ΙΤΕ στον διαγωνισμό Hacking Health

Πρώτο βραβείο για το ΙΤΕ στον διαγωνισμό Hacking Health

Η πλατφόρμα «Time Is Brain» για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού κέρδισε στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν ερευνητές του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης στον διαγωνισμό Hacking Health για την πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού «Time Is Brain».

Η πλατφόρμα «Time Is Brain» για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού, την οποία ανέπτυξαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό Hacking Health Hackathon, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για προβλήματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης, ενώ το πρώτο βραβείο συνοδεύθηκε από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών «Time Is Brain» εστιάζει στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, στα οποία η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί σωτήρια ή να μειώσει την πιθανότητα αναπηρίας του ασθενούς. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει διακριτές εφαρμογές για τον διασώστη και την ομάδα διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων του νοσοκομείου, μειώνοντας τον χρόνο από την πρώτη επαφή με τον επαγγελματία υγείας μέχρι την χορήγηση ειδικής θεραπείας.

Η ομάδα του ΙΤΕ αποτελείτο από τους Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια (επικεφαλής), Γεώργιο Καβλεντάκη (συντονιστή ομάδας ανάπτυξης λογισμικού), Ιωάννη Πετράκη και Νικόλαο Τσελά, σε συνεργασία με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιο Νότα.