Πρώτο βραβείο για το Visualizer app της Vivechrom

Πρώτο βραβείο για το Visualizer app της Vivechrom

Σημαντική παγκόσμια διάκριση για την εφαρμογή της εταιρείας.

Το νέο application Vivechrom Visualizer της Vivechrom, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, κατέκτησε την πρώτη θέση στα βραβεία τεχνολογίας της Μεγάλης Βρετανίας «2014 UK IT Industry Awards».

Με παγκόσμια πρωτιά στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας Augmented Reality, η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δουν το χώρο της επιλογής τους, σε πραγματικό χρόνο, μέσω μια ποικιλίας χρωμάτων, πριν την τελική τους εφαρμογή στον τοίχο. Η καινοτόμα εφαρμογή κέρδισε τις υπόλοιπες επτά φιναλίστ στην κατηγορία Καινοτόμα Εφαρμογή Κινητού της Χρονιάς (Innovative Mobile App of the Year).

«Το χρώμα έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αναγνώριση για μία εφαρμογή, η οποία σχεδιάστηκε για να προσφέρει σε καταναλωτές και επαγγελματίες περισσότερη εμπιστοσύνη και έμπνευση», δήλωσε η Corinne Avelines, Global Head of Digital & eCommerce της AkzoNobel Decorative Paints.

Ο κος Ιωακείμ Προβατάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom δήλωσε «Η εφαρμογή Visualizer σχεδιάστηκε προκειμένου να δώσει στους χρήστες αυτοπεποίθηση να εκφραστούν μέσα από το χρώμα, χωρίς να φοβούνται μήπως κάνουν λάθος επιλογή. Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας, η Vivechrom προσάρμοσε με βάση τα Ελληνικά δεδομένα την πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας Augmented Reality, καινοτομώντας για ακόμη μια φορά. Η διάκριση στην κατηγορία Καινοτόμα Εφαρμογή Κινητού της Χρονιάς από τα 2014 UK IT Industry Awards μας δίνει την πεποίθηση να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να αναπτυσσόμαστε, ώστε να δίνουμε καινοτόμες λύσεις στους καταναλωτές μας.»

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε μιλώντας με περισσότερους από 5.000 καταναλωτές, designers και επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές, καθώς επίσης διατίθεται στην αγορά μέσω γνωστών μαρκών της εταιρείας, όπως για παράδειγμα Vivechrom στην Ελλάδα, Dulux στην Μεγάλη Βρετανία, Coral στη Βραζιλία και Flexa στην Ολλανδία.

Η βασική καινοτομία πίσω από το Visualizer είναι η τεχνολογία Computer Vision, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εφαρμόσει εικονικό χρώμα στο χώρο του, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να επηρεάζει κορνίζες και άλλα έπιπλα. Συμβατό με Android και iOs συσκευές, είναι ήδη διαθέσιμη σε 44 χώρες και θα συνεχίσει το λανσάρισμά της και τους επόμενους μήνες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη String, Tessella και Webcredible, ενώ το βραβείο απονεμήθηκε σε αναγνώριση της πιο αποτελεσματικής και καινοτόμας χρήσης της τεχνολογίας συνεργασίας (collaborative technology).

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν από το App Store και από το Google Play Store, προσθέτοντας το όνομα Vivechrom.