Πρωτοφανές στη Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «κρεμάστηκε» δίπλα στον πατέρα και τον παππού του

Πρωτοφανές στη Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «κρεμάστηκε» δίπλα στον πατέρα και τον παππού του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μια προφανή προσπάθεια να εδραιώσει την ιδιότητά του ως ηγέτη ισότιμου με τους προγόνους του.

Το πορτρέτο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, απεικονίστηκε την Τετάρτη από τα ΜΜΕ της χώρας σε περίοπτη θέση δίπλα σε εκείνα του πατέρα και του παππού του, σε μια προφανή προσπάθεια να εδραιώσει την ιδιότητά του ως ηγέτη ισότιμου με τους προγόνους του.

Οι φωτογραφίες φάνηκε να είναι η πρώτη φορά που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν το πορτρέτο του κρεμασμένο δίπλα σε εκείνα του ιδρυτή του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ και του εκλιπόντος πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος κυβέρνησε το έθνος μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του το 2011.

Οι φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν στα εγκαίνια μιας νέας σχολής που εκπαιδεύει στελέχη για το κυβερνών Εργατικό Κόμμα, έδειχναν γιγαντιαία πορτρέτα των τριών γενεών να εμφανίζονται στην πρόσοψη της επιβλητικής κατασκευής.

Σε άλλες φωτογραφίες, ο Κιμ εμφανίζεται να μιλάει σε βοηθούς, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του υπουργικού συμβουλίου, σε αίθουσες διδασκαλίας με τα πορτρέτα του τρίο να κρέμονται πάνω από τον πίνακα στο μπροστινό μέρος.

Ο Κιμ δήλωσε στην τελετή εγκαινίων ότι η τοποθεσία του σχολείου επιλέχθηκε επειδή βρίσκεται κοντά στο παλάτι όπου βρίσκονται σε κατάσταση αναπαύσεως ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, “έτσι ώστε οι μεγάλοι ηγέτες να μπορούν να ακούσουν κάθε λέξη ακόμη και των μαθητών που ψιθυρίζουν”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν σχολίασαν την πρόθεση πίσω από την έκθεση των πορτραίτων ούτε είπαν αν έχει γίνει το πρότυπο σε όλη τη χώρα για όλους τους δημόσιους χώρους και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Η δυναστεία της οικογένειας Κιμ που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχει προσπαθήσει να ενισχύσει τη λαβή της στην εξουσία χτίζοντας λατρείες προσωπικότητας γύρω της.

Μια άλλη πρόσφατη κίνηση που φάνηκε να αποσκοπεί στην ωραιοποίηση της εικόνας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν η κυκλοφορία ενός αισιόδοξου τραγουδιού που τον εξυμνεί ως “φιλικό πατέρα” και “μεγάλο ηγέτη” σε ένα μουσικό βίντεο με Βορειοκορεάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα να τραγουδούν τους στίχους.

Υπήρξαν επίσης εικασίες ότι η διακοπή από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του όρου “Ημέρα του Ήλιου” για να περιγράψουν μια γιορτή για την επέτειο γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ έγινε για να μην τραβήξει την προσοχή από τον σημερινό ηγέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com