Πρόβα «στέμματος» για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Πρόβα «στέμματος» για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Το Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρίγκιπας εγκαταλείπει τις ένοπλες δυνάμεις για να αφοσιωθεί στις βασιλικές του υποχρεώσεις.

Τα νέα που φτάνουν σήμερα από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν πως η υποψία όλων πως ο πρίγκιπας Κάρολος θα έμενε για πάντα…πρίγκηψ, μπορεί και να επιβεβαιωθεί, καθώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, ανακοίνωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τις ένοπλες δυνάμεις για να επικεντρωθεί στις βασιλικές και φιλανθρωπικές του υποχρεώσεις.

«Πρόκειται για μια μεταβατική χρονιά για εκείνον», δήλωσε η εκπρόσωπος του Μπάκινγχαμ, που επισήμανε ότι η γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ  δεν επηρέασε την απόφαση του Ουίλιαμ να εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις.

«Αυτό τον χρόνο θα επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο, τις βασιλικές του υποχρεώσεις. Θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την εργασία της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας, μέσω εμφανίσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μαζί με την Δούκισσα του Κέιμπριτζ», ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπος του παλατιού, επιβεβαιώνοντας ότι το νεαρό ζευγάρι πρόκειται να μετακομίσει στο παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο μαζί με τον γιο τους που γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Η πρώτη εμφάνιση του βασιλικού βρέφους

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, 31 ετών, είχε το βαθμό του υποσμηναγού της πολεμικής αεροπορίας. Ως πιλότος ελικοπτέρων αναζήτησης και διάσωσης στη βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία τα τελευταία επτάμισι χρόνια, πήρε μέρος σε 156 επιχειρήσεις στις οποίες παρασχέθηκε βοήθεια σε 149 ανθρώπους, όπως δήλωσε ο διοικητής της μοίρας του.

Η απόφαση του να εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να του επιτρέψει να συμμετέχει περισσότερο στις βασιλικές υποχρεώσεις, τη στιγμή που η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’, 87 ετών, έχει αρχίσει να μεταβιβάζει όλο και συχνότερα κάποιες από τις υποχρεώσεις της, κυρίως στον πρίγκιπα Κάρολο.

«Είναι λογικό να εικάσουμε ότι θα περιοδεύσουν το 2014», σημείωσε η εκπρόσωπος του παλατιού, αφήνοντας να εννοηθεί μεταξύ άλλων πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ και τον γιο τους θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: Γουίλιαμ και Κέιτ σπάνε το βασιλικό εμπάργκο