Προβάδισμα του Αέσιο Νέβες στις δημοσκοπήσεις της Βραζιλίας

Προβάδισμα του Αέσιο Νέβες στις δημοσκοπήσεις της Βραζιλίας

Ο τεχνοκράτης υποψήφιος προηγείται στον πρώτο εκλογικό γύρο αλλά φέρεται να χάνει από την πρόεδρο Ρούσεφ στον δεύτερο.

Ο τεχνοκράτης υποψήφιος Αέσιο Νέβες προηγείται της οικολόγου Μαρίνα Σίλβα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής και θα αντιμετώπιζε την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ρουσέφ θα επικρατούσε στον δεύτερο γύρο με 46% έναντι 40% για τον Νέβες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA.

Στον πρώτο γύρο, η σημερινή αριστερή πρόεδρος Ρουσέφ εμφανίζεται να εξασφαλίζει το 40,6% της ψήφου, ο Νέβες να έρχεται στη δεύτερη θέση με 24% και η Σίλβα στην τρίτη με 21,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στον Νέβες και την Σίλβα βρίσκεται εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης, αλλά η MDA αναφέρει ότι η τάση είναι σταθερή γιατί οι αρνητικές ψήφοι του Νέβες έχουν μειωθεί σημαντικά. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων προβλέπει ότι οι προεδρικές εκλογές θα κριθούν στον δεύτερο γύρο ανάμεσα στην Ρουσέφ και στον Νέβες.

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, όπως αναμένεται, στον πρώτο γύρο της Κυριακής, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψηφίους στις 26 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters