Ψάχνετε που παρκάρετε; Η Google ξέρει

Ψάχνετε που παρκάρετε; Η Google ξέρει
Photo: AFP

Η νέα εφαρμογή Google Now μπορεί να εντοπίσει το αυτοκίνητό  σας ανάμεσα σε εκατοντάδες σταθμευμένα οχήματα.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να πάτε στο σούπερ μάρκετ ή σε μια συναυλία, να παρκάρετε και μόλις τελειώσετε και θέλετε να επιστρέψετε να μη θυμάστε που έχετε παρκάρει!

Το πάρκινγκ έχει γεμίσει από τότε που αφήσατε εσείς το αυτοκίνητο σας και όσο κι αν θυμάστε πως είχατε παρκάρει δίπλα σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, τώρα δε μπορείτε να το βρείτε πουθενά.

Έτσι, λοιπόν, ξεκινά η διαδικασία εύρεσης του αυτοκινήτου με τον πανικό να καταλαμβάνει τους οδηγούς και μόνο μια σκέψη: «Μου κλέψανε το αυτοκίνητο».

Αν έχετε Android δε θα χρειαστεί να ανησυχείτε πλέον. Το Google Now βρίσκει το αυτοκίνητο σας πριν από εσάς για εσάς.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας για να ανιχνεύει πότε είχατε αφήσει το όχημα σας, στη συνέχεια θα εμφανίζεται μια κάρτα με τη τοποθεσία που έχετε αφήσει το όχημα . Προσοχή όμως : οι κάρτες θέση μπορεί επίσης να εμφανιστεί αν έχετε αφήσει το αυτοκίνητο ενός φίλου ή ένα λεωφορείο.

Η εφαρμογή είναι ακόμα υπό έλεγχο κι αυτό γιατί οι αισθητήρες ενεργοποιούνται ακόμα κι αν εσείς έχετε μετακινηθεί με το αυτοκίνητο του φίλου σας ή το λεωφορείο. Η λύση; Απλά απενεργοποιείστε τις κάρτες με τις τοποθεσίες στάθμευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Αισθητήρες ενσωματώνονται σε αθλητικό ρουχισμό!

Τα προβλήματα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Τα 15 μικρότερα μικρά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς