Ψήφο «σταθερότητας» ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εκλογές

Ψήφο «σταθερότητας» ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται πως οι δηλώσεις του συνιστούν «πολιτικό εκβιασμό» - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Aυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα. Δεν πρέπει, το βράδυ του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης». Αυτό δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η θέση του θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία αποχώρησης απ’ την κυβέρνηση, εάν η «Ελιά» δεν «πιάσει» τα ποσοστά που επιθυμεί στις Ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία. Δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση. Άρα το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια συνολικά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  απέρριψε όσους σχολιάζουν πως οι δηλώσεις του συνιστούν κάποιου είδους πολιτικό εκβιασμό και είπε ότι λέει το αυτονόητο και περιγράφει την πραγματικότητα «με δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο τρόπο».

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα. Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Το δίλημμα – φωτιά Βενιζέλου για τις ευρωεκλογές

Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε ουρά»