PUBG εναντίον Fortnite: Η μάχη των διασημότερων video games στον κόσμο πάει στα δικαστήρια

PUBG εναντίον Fortnite: Η μάχη των διασημότερων video games στον κόσμο πάει στα δικαστήρια

Η δημιουργός του πασίγνωστου PlayerUnknown’s Battleground κατέθεσε αγωγή για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Το βιντεοπαιχνίδι PlayerUnknown’s Battleground γνώρισε τη χρονιά που πέρασε μια μοναδική επιτυχία, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει το διασημότερο video game στον κόσμο. Μέχρι που έκανε την εμφάνισή του το Fortnite, για να του πάρει τα πρωτεία. Κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στην εταιρεία του λεγόμενου PUBG, την Bluehole, η οποία κατέθεσε αγωγή μέσω της θυγατρικής της στην Κορέα κατά του δημιουργού του Fortnite, την Epic Games.

Όπως αναφέρουν οι Korean Times, η Bluehole κατηγορεί την ανταγωνίστριά της για κλοπή πευματικών δικαιωμάτων και αντιγραφή. Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της μήνυσης στο Δικαστήριο της Σεούλ. «Καταθέσαμε τη μήνυση από τον Ιανουάριο για να προστατέψουμε τα πνευματικά μας δικαιώματα», ανέφερε στους Korean Times στέλεχος του PUBG χωρίς να κατονομαστεί.

Ακόμη δεν είναι γνωστή η πλήρης επιχειρηματολογία της Bluehole αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο η Epic Games παραβίασε τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας περιεχόμενα, καθώς οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν τα παιχνίδια τους στην πλατφόρμα Unreal Engine 4, η οποία χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τη βιομηχανία video games.

Αυτό το οποίο υποθέτουν άνθρωποι του χώρου, είναι πως η εμφάνιση του Fortnite με την πλοκή του να είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το PUBG, έφερε ισχυρές αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Bluehole. Άλλωστε, και τα δύο παιχνίδια ακολουθούν το λεγόμενο μοτίβο Battle Royal: δεκάδες παίκτες προσγειώνονται ταυτόχρονα σε έναν κοινό χάρτη, με στόχο να χρησιμοποιήσουν όσα όπλα έχουν διαθέσιμα για να επιβιώσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περισσότερα από 40 εκατ. αντίτυπα του PUBG, ενώ υπάρχει και αποκλειστική συνεργασία με την Microsoft για το Xbox One. Από την πλευρά του, το Fortnite ακολουθεί μια εξαιρετικά ενισχυμένη πορεία, κυρίως εξαιτίας του ότι είναι δωρεάν, και μέσω συναλλαγών εντός του παιχνιδιών είχε έσοδα 300 εκατ. δολαρίων μόνο για τον μήνα Απρίλιο.